De pensioenverkwanselaars
De pensioenverkwanselaars

De pensioenverkwanselaars

Ik ben er eindelijk achter waarom er Oen als laatste drie letters in pensioen staan. Tijdens mijn werkzaam leven heb ik tot nu toe meegedaan aan allerlei spaarvormen om te komen tot een vervroegde uittreding van mijn werkzaam leven. Maar als alle geruchten waar zijn moet ik dadelijk gewoon tot aan mijn 66 levensjaar werken. Alle mooie regelingen waar ik al voor gepaard heb verdwijnen gewoon als sneeuw voor de zon. Het mag niet meer van moedertje Staat.

Niet dat we daarom nu bij de pakken gaan neerzitten, integendeel, wat moet een mens een hele dag thuis doen als de vrouw nog langer moet werken. Maar ik denk dat we in deze samenleving straks zitten met een groot aantal mensen die volgens alle regels moeten werken, maar niet kunnen werken. Een werkgever kijkt straks wel uit om iemand een vast dienstverband te geven. Het is toch veel goedkoper om iemand te ontslaan en er dan een jonger iemand voor in de plaats te zetten. Wat nu al geldt, geldt straks nog meer, boven de vijftig ben je niet welkom meer bij een nieuwe baas.

En wat moet je ook met al die oudere werknemers, die nu al eisen dat er voor in de hal een parkeerplaats voor Rollators moet komen, en dat er een ruimte moet komen waar de scootmobielen opgeladen kunnen worden. Die met 80 rustig over de snelweg naar hun werk rijden. Uiteraard alleen, want niemand kruipt daar nog bij in de auto. En die bovendien veel te duur zijn in salaris.

Of is dit nu de aanzet tot het nieuwe werken, geef opa en oma een iPad en iMac en laat ze in godsnaam maar thuis werken. Op de zaak lopen ze toch maar in de weg. Waar de jongere werknemer acht uur op een dag voor nodig heeft, kan de oudere dat thuis ook, alleen zit die dan tot laat in de avond zijn achterstand in te halen.

Occupy het kabinet, ik ben er klaar voor. Ik wil gatverpieleke mijn prepensioen weer terug, daar heb ik toch voor gespaard, samen met mijn werkgever.

bVision.nl

15 Comments

 1. Als man met pré-pensioen heb ik de laatste vier jaar niet echt meer een verhoging ontvangen terwijl de prijzen wel zijn gestegen. Eén ding hou ik me voor ogen dat ik niet meer elke dag naar de baas moet. Ben benieuwd of er nog genoeg over blijft als we straks met pensioen gaan als we de 65 mogen halen. Tegenwoordig is niets meer zeker.
  Grtz Albert

 2. Waarmee je in hetzelfde schuitje zit als alle gepensioneerden die de stevige kans lopen dat hun pensioenrechten gewoon afgestempeld worden. Daar is namelijk ook veertig jaar of meer voor gespaard en gaat nu ook bij stukjes en beetjes in rook op.

 3. oma

  Ha Sjoerd,

  Het gevoel wat je ventileerd, wordt door vele onderschreven.
  Ik wilde ook vervroegd uittreden, maar heb daar al flink voor betaald, en dan nog is het afwachten.
  Mijn gepensioneerde buurman is al jaren stil gezet met zijn pensioen. oma

 4. Tjah ik probeer me er niet druk om te maken, het duurt voor mij nog flink wat jaartjes en ik betwijfel of het dan nog is zoals ze nu bedenken.
  Maar het is zeker rot als je ergens voor gespaard hebt, en dus geld voor ingelegd hebt, en het vervolgens *poef* weg is.

 5. Geen last van. Ik ben rond mijn 45ste gestopt omdat ik zat had. Er zijn mensen die een soort overtuiging hebben dat wat er van het loon overblijft na aftrek van voedsel en onderdakkosten opgemaakt moet worden aan bezine, GSM-abonementjes en gadgets die binnen een week uit de mode zijn. Vervolgens staren ze naar hun 65e om dan betaald met werk te stoppen.

  Een deel is gewoon de AOW en een ander deel is het opgebouwde pensioen. Aan dat pensioen wilde ik nooit meedoen, maar dat is net zo verplicht als AOW. Pensioen wordt belegd en door private instellingen als banken en pensioenfondsen. De onlangs veranderde regels (kijken naar korte termijn rente en niet lange termijn rente) laten nu een probleem zien wat er voorheen nooit was. Gewoon die regels weer aanpassen en het probleem is opgelost.

  Zelf reken ik niet op een redelijk pensioen. Mijn ouders konden ook prima rondkomen van alleen AOW en bijna geen pensioen. Maar waarom wachten tot je 65e en dus op de gammelheid van jezelf of je partner? Geef gewoon geen geld uit aan troep zoals auto’s en je hebt het rijk.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.