photoshop creatief…
photoshop creatief…

photoshop creatief…

bVision Photography

Als je een zondag gepland hebt als hobby en werkdag en besloten hebt om voor de afwisseling eens niet op jacht te gaan, heb je natuurlijk zeeën van tijd om aandacht te besteden aan andere hobby’s zoals het gebruik van Photoshop. Dan wel met een techniek waar niet de foto centraal staat maar de manier waarop deze in Photoshop wordt gebruikt. De gehanteerde techniek is eigenlijk heel eenvoudig. Neem een statief, zet een camera erop, maak een basisfoto en met dezelfde instellingen maak je een aantal foto’s waarop iemand in verschillende poses ronddwaalt. Kan ook op een bank of zo waar je iemand drie keer naast elkaar zet.

bVision Photography

De eerste foto wordt gebruikt als basisfoto waar de volgende vier foto’s er als layer bovenop worden geplaatst. Deze layers worden uitgelijnd en volledig gemaskeerd waarna alleen het figuurtje uit de layer wordt gegumd en zichtbaar wordt gemaakt op de onderste basislaag. Het is uiteraard iets moeilijker dan zo eventjes in het wilde weg beschreven, maar best wel een leuke oefening om te doen. Een techniek die voor herhaling vatbaar is. Nu nog even een model zoeken en het bos in.(klik foto = big photo)
De techniek staat beschreven in het blad Photoshop creative nr 38. Ik geloof dat ik me later echt eens ga toeleggen op dat programma. Het is niet alleen te maken met Photoshop CS5 of Elements, maar uiteraard ook met andere programma’s

bVision Photography

20 Comments

  1. Leuk deze spielerei heb ik ook es uitgeprobeerd met m’n dochter in de woonkamer. Ze had dan wel telkens een andere outfit aan en zo leek t net of er was een heuse party aan de gang ook al figureerde zij voor alle gasten 😉

  2. Gaaf, dit! Had gehoopt met een paar weken verplicht thuis zitten aan dit soort experimenten toe te komen maar helaas…Mooi resultaat, Sjoerd!

    En in reactie op je vorige logje: wij zijn inderdaad zèlf schuldig aan die hele crisis. Al hadden de banken en overheden natuurlijk veel eerder moeten ingrijpen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.