Occupy the internet
Occupy the internet

Occupy the internet

bVision Photography

Ik weet niet wat ik me hier precies bij moet voorstellen. Natuurlijk zijn we het er niet mee eens dat ons geld naar de filistijnen of de grieken gaat. Maar om nu wereldwijd alles te gaan bezetten gaat me nog even te ver. Laten we eerst eens even kijken hoe wij het zover hebben laten komen. Is het niet een kwestie van hebben, hebben en maar kopen, kopen wat dit veroorzaakt heeft, of ligt de schuld van al deze ellende toch alleen bij een stelletje criminele grootgeldbezitters die niet genoeg krijgen. Banken, investeerders, pensioenmaatschappijen, de beurzen die spelen met ons geld alsof het gebakken lucht is. Vandaag hebben we voldoende dekkingsgraad en morgen mogen we werken tot we er bij neervallen en moeten we meer pensioen gaan betalen omdat er weer een paar alles vergokt hebben. Nu ik het nalees redelijk ridicuul, maar toch. Ik krijg er ook een naar onderbuik gevoel van. Als jongeren heb je nog wat perspectief en kun je nog overwegen om zelf wat te doen. Maar op mijn leeftijd of ouder ben je gewoon overgeleverd aan de politiek en de pensioenfondsen die al jouw centen hebben verkwanseld door niet tijdig in te grijpen toen het nog kon. Iedereen zag dit aankomen, want we namen te veel, te vaak… Het idee achter dit logje komt van DailyM die me wees op de mogelijkheid om dit in beeld te brengen…(klik foto = big photo)

bVision Photography

19 Comments

 1. Ik ben ook de jongste niet, maar heb wel jonkies. Ik leer ze gewoon dat als je geld hebt, je het uit kunt geven. Heb je het niet, dan kan dit niet! Lekker makkelijk! Als ze dat nu ook eens in de politiek gaan inzien, want het is allemaal niet zo moeilijk toch??

 2. oma

  Ha Sjoerd,

  Tja, na jaren van noestige arbeid moeten we maar afwachten wat we over een paar jaar aan pensioen vangen.
  Daarom hamer ik er bij mijn kinderen op om hun toekomst veilig te stellen.
  Geld maakt meer kapot dan je lief is. oma

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

 3. frank-103

  De lieden in Den Haag, die enige invloed hebben en ons land zouden moeten helpen in deze tijden, denken alleen en uitsluitend aan hun eigen bankrekening. Ik heb als burger niet het gevoel enige invloed in Den Haag uit te kunnen oefenen, en Rutte en De Jager afslachten en tentoonstellen naast Kadhaffi gaat me ook weer net ietsje te ver.

  Het is hachelijk!

 4. Het is een hele serie van problemen die samenvallen en elkaar versterken. Daar hoort graaien bij, maar zonder dat graaien was het systeem ook vastgelopen. In NL schuiven we het H-woord al een jaar of 10 voor ons uit. Dat maakt de klap (als die piramide ballon knapt) alleen maar groter. We moeten dus niet denken dat we het ergste gehad hebben of dat het alleen aan de Grieken ligt.

  De bron van het Griekse probleem ligt m.i. in Duitsland. De economie van de Grieken, Spanjaarden, Ieren, Portugezen en Italianen is niet zomaar sneller ingestort t.o.v. een paar jaar terug. Het is juist de Duitse economie die de laatste jaren sterk is gaan groeien omdat ze daar eindelijk hun hoge werkloosheid weten aan te pakken. Probleem is dat dat niet kan. Met 1 munt moeten de economiën met die munt gelijk opgaan. Een verstoring zoals nu door Duitsland zorgt ervoor dat mensen hun geld uit Griekenland e.d. weghalen en inversteren in Duitsland. Zulke knoeiers als Moody’s versterken dat probleem.

  Met de pensioenfondsen speelt er nog iets anders. De spelregels zijn voor hen veranderd, waardoor er nu zomaar een probleem is. Met de oude spelregels zou dat probleem er niet zijn. Pensioenfondsen en de regering laten zich dus van de wijsbrengen door teveel naar de dagkoers en te weinig op lange termijn te kijken.

  En het helpt net zo min dat we nu toevallig een regering hebben met een verwend kind dat aan de touwtjes trekt. En dan heb ik het niet over Mark R of die knoeier van Verhagen. Dat kind laat in zijn partij geen leden toe behalve zichzelf en laat zich de hele tijd omringen door bewakers. Echt geen basis voor een regering.

 5. Ons burgers wordt niet eens gevraagd hoe wij er over denken. De regering bepaalt wat goed voor ons is; ondertussen vertelt de ene econoom dat we wel de Grieken moeten steunen en de andere zegt weer dat we ze maar failliet moeten laten gaan. In de 2e kamer idem dito. De ene partij zegt wel de andere niet. Je weet niet meer wie je moet geloven. Ik voel me onvoldoende geïnformeerd. Wie zegt dat Rutte en consorten gelijk hebben. Wie moeten straks de puinhopen van deze regering opruimen?

 6. Ik denk dat het vooral veroorzaakt wordt door korte termijn denken. Het ikke ikke ikke gehalte en daarbij ‘nu wil ik luxe hebben’. Dus sparen wordt vergeten, niet alleen door mensen maar ook door bedrijven en instellingen. Zo hoorde ik dat er een pensioensfonds was die op een gegeven moment veel in kas had en de overheid daar toen 15 mil uit haalde, zomaar… Omdat er toch genoeg in zat.

  Dus tjah…

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.