Van Olympus naar het land van de ondergaande zon

bVision Photography

Mijn Olympus E420 spiegelreflexcamera gaat even in de mottenballen voor speciale projecten. Toen ik deze camera een aantal jaren geleden kado kreeg van mijn vrouw was het de bedoeling om daar uiteindelijk mee verder te gaan en eventueel later een andere body te kopen. Maar helaas. De lenzen zijn uit productie, de spiegelreflex camera’s niet meer leverbaar en wat doe je dan. Overstappen op zo’n spiegeloze camera vind ik ook niks, want je hebt gewoon niets in de hand. Heel even heb ik overwogen om een Canon Powershot SX30 IS aan te schaffen, maar het is toch een Nikon DSLR geworden. Niet het instapmodel de D3100, maar de D5100 met een 18-105 lens. Omgerekend met een cropfactor van 1.5 dus een 27 tot 158 mm. Maar aan al die technische onzin heeft uiteraard niemand wat. Ik vind het een heerlijke camera die fijn in de hand ligt en ook nog eens mooie foto’s maakt. De koeien van gisteren zijn daar een mooi voorbeeld van. Evenals de onderstaande foto.(klik foto = big foto)

bVision Photography

De onderstaande muziek is een parodie van meneer de president van Boudewijn de Groot en gezongen door Claudia de Breij en gaat over minister Leers en Mauro. Dit moet u gehoord hebben, wat u er verder mee doet is uiteraard aan U. Maar als ik minister zou zijn zou ik opstappen…(overgenomen bij Renesmurf!)

15 Comments

 1. En de vormgeving deugt ook nog eens. Je kunt er overal mee voor de dag komen, dunkt mij.

 2. Veel foto maak plezier met je nieuwe camera.
  Maar dat gaat vast en zeker lukken.
  Claudia heeft er een mooie parodie van gemaakt.
  Fijne dag vandaag.

 3. Toch maak jij de foto’s en niet de camera. Veel plezier er mee!
   

 4. Leers zou zeker moeten opstappen, en het liefst neemt hij dan het hele clubje mee. Veel plezier met je camera.

 5. Aha, een Nikon, ik zweer zelf bij Canon, maar dat is persoonlijk, ze zijn aan elkaar gewaagd

 6. Met die camera kun je eerst wel weer even vooruit.
  Het CDA heeft er weer een beschamende vertoning van gemaakt m.b.t. Mauro. Ik heb het intussen helemaal gehad met dit kabinet.

 7. proficiat met je nieuwe camera,
  dat je maar veel foto’s mag maken……………..
  Ik vind het schandalig hoe ze met die jongen om gaan,
  hij kan nooit meer wennen in dat land,

 8. Zo mooie camera gefeliciteerd en ja mooi nummer he he van Claudia de Brij.
  Off topic, met het Glazen Huis in het vooruitzicht wordt het alleen maar meer feest 🙂

 9. De titel snapte ik in één keer. Mooie scherpe foto’s. Bij Renesmurf schreef ik ook al,Mauro is als 10 jarig jongetje hier gekomen. Alleen? wie heeft hem geholpen. Zij zijn verantwoordelijk. Maar voor mij mag Mauro wel blijven om de studie af te maken. En als hij daarna werk kan vinden kan hij een verblijfsvergunning aanvragen. Hoe moeilijk kan het zijn.

 10. Ha Sjoerd,

  De technische ontwikkelingen gaan door, zo raakt er regelmatig iets uit de tijd.
  Wel jammer dat je eerste camera uit de productie is genomen, maar veel plezier met je nieuwe camara.
  De generator heeft de tand des tijds overleeft. oma

 11. ja, dat is wel een stevig apparaat, dan verwacht je ook wel wat!
  Het liedje doet het hier ook leuk.

 12. Hier kan jij vast mooie foto’s mee maken. Ik kan me voorstellen dat je super blij bent met dit toestel. Sinds kort heb ik ook een Canon EOS 450D zoals Albert die ook heeft. Ik heb hem van m’n lief kado gekregen vanwege het feit dat we 40 jaar getrouwd waren op 11 september j.l. Via Marktplaats bij iemand in Deurne gekocht. Bijna niet gebruikt. Die man had het toestel gekocht voor zijn vrouw die er geen plezier in had en na 14 dagen het in de kast zette. Ik ben er erg blij mee met een standaardlens 18-55 mm en een stabilizer. Heb al heel wat foto’s gemaakt, ook toen we op rondreis waren in Spanje.
  Groetjes
  Mara

 13. Ziet er goed uit. Ik wil juist weer niet zo’n grote, zo heeft elk mens zijn voorkeur. Tja Mauro daar is het laatste woord nog niet over gezegd…

 14. Het zijn ook waarde stukjes techniek. Wel duur, dat waren ze eigenlijk wel aan het verliezen. Maar ze zijn terug.

 15. n D5100 ? Prima toestel als je’t mij vraagt; zelf heb ik n D3000 en denk er al n hele tijd aan om deze weg te doen en n d5100 te kopen.

Geef een reactie