Van Olympus naar het land van de ondergaande zon
Van Olympus naar het land van de ondergaande zon

Van Olympus naar het land van de ondergaande zon

bVision Photography

Mijn Olympus E420 spiegelreflexcamera gaat even in de mottenballen voor speciale projecten. Toen ik deze camera een aantal jaren geleden kado kreeg van mijn vrouw was het de bedoeling om daar uiteindelijk mee verder te gaan en eventueel later een andere body te kopen. Maar helaas. De lenzen zijn uit productie, de spiegelreflex camera’s niet meer leverbaar en wat doe je dan. Overstappen op zo’n spiegeloze camera vind ik ook niks, want je hebt gewoon niets in de hand. Heel even heb ik overwogen om een Canon Powershot SX30 IS aan te schaffen, maar het is toch een Nikon DSLR geworden. Niet het instapmodel de D3100, maar de D5100 met een 18-105 lens. Omgerekend met een cropfactor van 1.5 dus een 27 tot 158 mm. Maar aan al die technische onzin heeft uiteraard niemand wat. Ik vind het een heerlijke camera die fijn in de hand ligt en ook nog eens mooie foto’s maakt. De koeien van gisteren zijn daar een mooi voorbeeld van. Evenals de onderstaande foto.(klik foto = big foto)

bVision Photography

De onderstaande muziek is een parodie van meneer de president van Boudewijn de Groot en gezongen door Claudia de Breij en gaat over minister Leers en Mauro. Dit moet u gehoord hebben, wat u er verder mee doet is uiteraard aan U. Maar als ik minister zou zijn zou ik opstappen…(overgenomen bij Renesmurf!)

15 Comments

 1. Hier kan jij vast mooie foto’s mee maken. Ik kan me voorstellen dat je super blij bent met dit toestel. Sinds kort heb ik ook een Canon EOS 450D zoals Albert die ook heeft. Ik heb hem van m’n lief kado gekregen vanwege het feit dat we 40 jaar getrouwd waren op 11 september j.l. Via Marktplaats bij iemand in Deurne gekocht. Bijna niet gebruikt. Die man had het toestel gekocht voor zijn vrouw die er geen plezier in had en na 14 dagen het in de kast zette. Ik ben er erg blij mee met een standaardlens 18-55 mm en een stabilizer. Heb al heel wat foto’s gemaakt, ook toen we op rondreis waren in Spanje.
  Groetjes
  Mara

 2. oma

  Ha Sjoerd,

  De technische ontwikkelingen gaan door, zo raakt er regelmatig iets uit de tijd.
  Wel jammer dat je eerste camera uit de productie is genomen, maar veel plezier met je nieuwe camara.
  De generator heeft de tand des tijds overleeft. oma

 3. De titel snapte ik in één keer. Mooie scherpe foto’s. Bij Renesmurf schreef ik ook al,Mauro is als 10 jarig jongetje hier gekomen. Alleen? wie heeft hem geholpen. Zij zijn verantwoordelijk. Maar voor mij mag Mauro wel blijven om de studie af te maken. En als hij daarna werk kan vinden kan hij een verblijfsvergunning aanvragen. Hoe moeilijk kan het zijn.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.