Het einde van de herfst

Ik weet niet hoe het komt, maar ik heb al sinds ik onderstaande foto heb gemaakt het idee dat de herfst voorbij is en dat het wel mag gaan sneeuwen en vriezen dat het kraakt. Ik heb tenslotte die winterbanden niet voor niets onder de auto laten leggen. Vreemd is dat, zo had ik gisteren ook het idee dat het met het weekend niets zou worden met het weer. Aan de andere kant ben ik wel actief bezig en heb ik in December geboekt voor een Workshop Portrait Photogaphy in Germany, wel in het Duits gegeven uiteraard. Gelukkig ken ik de fotograaf en de eigenaar van de fotostudio reeds van een Photowalk in Heinsberg, dus dat komt wel goed. Toch even nog over onderstaande foto, die had eigenlijk als titel “afscheid van de herfst” moeten meekrijgen, maar wie weet heb ik wel helemaal ongelijk en krijgen we nog een aantal prachtige dagen.

bVision Photography

25 Comments

 1. Op ons landgoed valt nog heel wat blad naar beneden. Dus gestopt is het nog lang niet. En dan straks nog opruimen ook.

 2. Prachtige foto ! Enne laat die herfst nog maar wat duren hoor, deze zonnige dagen maken tenminste onze zomer een beetje goed…

 3. Nou, het mag nog wel even mooi blijven, heerlijk al die kleuren en zon!

 4. erd, de herfst moet nog beginnen. Ik wil regen wind en alles wat er bij de herfst hoort. Daar houd ik van. Pas dan mag de winter in alle hevigheid zijn gang gaan.

 5. Wat een mooie foto!

  Zet mij maar onder die Boom,
  ik zou ontzettend genieten van al hetgeen om mij heen!

  Maartje

 6. Brrr…sneeuw en vriezen..dan toch nog maar een tijdje herfst. Ik geniet er nog wel even van…wat een kleurenpracht.
  Mooie foto!

  Fijn weekend en groetjes 🙂

 7. Ha Sjoerd,

  Er zijn al heel wat blederen van de bomen gewaaid, dus ik ga met je mee dat de herfst wel voorbij is.
  Dat is een mooie workshop die bij je past, veel plezier. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 8. Je hebt met jouw tekst wel de weergoden verzocht en uitgedaagd. Want hoe kan het anders dat ik vandaag in Voerendaal 19,5 graden heb gemeten?

 9. Pas als de laaste bladeren er af zijn, door wat nachtvorsten, begint de winter! In alle hevigheid. Mag ik hopen.

 10. Prachtige foto!
  Ik ben er een beetje van slag van. Zo warm. Ik heb mijn zomerjas weer uit de kast gehaald.

 11. het was rond 17 uur 17 graden in één van de winkelstraten dus zou het me verwonderen dat de winter nu al op komst is, ook al kan het natuurlijk rap omslaan dan weer.

 12. je foto is prachtig………………
  maar die sneeuw bende hoeft voor mij niet zoals je weet………..

 13. Sneeuw hoort er bij, we hebben jaren genoeg gehad dat er geen vlok viel. Maar graag wel in het weekend, zaterdagmorgen 15 centimeter, en zondags weer weg.

 14. Wacht nog maar even hoor Sjoerd met dat winter weer, van mij mag het nog even zo blijven als het nu is. We kunnen tenslotte nog lang genoeg van de winter genieten!

  groetjes en een fijn weekend!
  Elmar

 15. Dit is echt een prachtplaat, Sjoerd.
  Zo lang de herfst zich blijft gedragen als vandaag, mag het van mij tot de Kerst voortduren. En dan na korte, maar krachtige winter van een week of zes het voorjaar maar weer in.

 16. Dit is een herfstfoto zoals ik ze mooi vind. Veel kleur en wat zonlicht.
  De winter mogen ze van mij overslaan, of in ieder geval kort houden 🙂

 17. Het einde van de herfst, maar eerst nog even de gevallen bladeren opruimen in de tuin, als je die hebt. Onze kleinzoon heeft in ieder geval gistermiddag zijn best gedaan, als je naar de foto’s kijkt die zijn vader ons gestuurd heeft via zijn iPhone.
  Voor mij mag dit weer nog even voortduren. De langdurige sneeuw en vooral de daar bij behorende prut vind ik maar niets. We mailen je nog over Limburg.
  Groetjes
  Mara

 18. Vreemd , in bern was er nog heel veel groen te zien!

 19. Van mij mag het ook nog even zo blijven, al vind ik sneeuw ook niet erg. Alles op zijn tijd. Prachtige foto.

 20. Over je foto kan ik maar een ding zeggen: SUPER! De kadering met de boom is mooi, de lichtval is goed, de warmte is prima… TOP! En die herfst, ach, hij komt en gaat, toch wil ik nog geen sneeuw, dat is funest voor mijn handicap.

 21. Ik heb geen hekel aan de winter, maar heb helemaal niets met sneeuw. HEt bezorgt een berg ellende.
  Het licht op de foto is wel heel erg mooi.

 22. Je weet het hoe ik over de sneeuw kou en andere rotzooi denk van het komende jaargetijde. Voor mij daarom: dit weer tot Kerstmis en dan graag weer beter. Als fotograaf kan ik nog wel enige inspiratie vinden in herfst, maar de winter is voor mij saai, saai en saai en ik kan er maar niet door geïnspireerd raken.
   

 23. Hé nee Sjoerd, nog geen sneeuw en vriezen dat het kraakt.
  Dat mag voor mij wel weg blijven.
  Ga het weekend nog maar een paar mooie herfstfoto’s maken.
  Oefen nog maar een beetje alvast voor de workshop.
  Dat is veel beter.
  Mooie vrijdag en op naar een fijn weekend.

Geef een reactie