Wat eten we morgen…

bVision Photography

Steeds vaker laait de discussie op over voedsel en aanverwante producten, die we zogenaamd nodig hebben om te kunnen overleven. Neem de frietjes en de Big Mac, het Italiaans fastfood, mijn frikandel Speciaal. Hartstikke lekker en ongezond, maar het kan uiteraard ook anders. Met DNA klooien en klonen, een beetje modificeren, genetisch manipuleren en met nanotechnologie, moet het toch mogelijk zijn om die Big Mac wat gezonder te maken. Of soep maken van dieren die we onbeperkt kunnen kweken. Kunstvlees maken met dezelfde geur en smaak, als echt vlees, maar dan op plantaardige basis. Mayonaise zonder vet en ga zo maar door. Of een lekkere pizza uit de oven. Vis uit de kweekvijver hebben we al, de tilapia. En wat zag ik, kippen die eieren leggen die een geneeskrachtige werking hebben door het voer wat ze krijgen. Ideeën genoeg, roept u maar eens wat, want vergiftigt worden door radioactiviteit uit Japan, doodgaan aan gekke koeienziekte, de vogelgriep of zoiets kan altijd nog. Eh, en als ik iets vergeten ben mag u het ook zeggen, de klant is koning vandaag.

bVision Photography

17 Comments

 1. Ook morgen weer vis op de BBQ. Dat heb je zo op Sint Maarten.

 2. Lijkt me niks, zo veel gemanipuleerd eten. Vooral de pizza sla ik over 😉

 3. Vooral veen vis op de BBQ de komende dagen.

 4. Vandaag hebben we hutspot gegeten, zeer gezond met al die uien er in, die ik gisteren al had klaargemaakt. Dat smaakt beter zegt m’n lief altijd. De smaak trekt er lekker in.
  Fijn weekend Sjoerd, ik heb nu een week vrij en ga wat leuks doen volgnde week.
  Groetjes
  Mara

 5. Ha Sjoerd,

  Ik denk dat we juist er ver van onze voedsel bron zijn gaan leven.
  Men weet niet waar het voedsel vandaan komt of wat men werkelijk eet.
  Kant en klaar is minder goed dan een stappot. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 6. geef mij maar de gewone kost , goed en gezond eten

 7. Wat dacht je van een maatjesharing, zo’n echte gezonde Hollandse vette vis. Lekker en gezond, dus niet te versmaden.

 8. Och in Thaliand eten ze toch ook maden en sprinkhanen, dat is puur natuur hoor, gewoon even wennen. Al dat nepvoedsel, daar zien ze mij niet mee.

 9. Hm die onderste foto, nee dankje 😀

 10. Er is niks mis met een gewoon stukje van de koe of het varken, of een lekker kippetje. Ik heb niet zoveel fantasie wat dat betreft, ik kijk wel wat er in de winkel staat of ligt, al ga ik die rare dingen ecvht niet kopen hoor.

 11. Gewoon eten waar je behoefte aan hebt, het lichaam geeft dat zelf wel aan!
  Patat lijkt me wel een lekkere zaterdagse optie, met frikandellen, kroketten en majonaise!

 12. ik mis het vlees van vroeger nu al.
  Of die kunstdingen ons echt gezonder kunnen maken daar heb ik mijn twijfels over.

 13. Gezond hoeft niet via al die alternatieven, zolang je je maar houdt aan het devies: Alles met mate, en overdaad schaadt!

 14. kunstvlees !!!! lijkt me helemaal niks,
  gewoon een lekker stampot zoals vroeger…..

 15. Er zijn heel veel gewassen heel kwetsbaar voor allerlei ziektes, dankzij onze technieken. Uiteindelijk worden de mensen ook kasplantjes, bij het minste is dan iedereen ziek (of gaat dood).

 16. Kunstvlees? We hebben al de vleesvervangers, en die zijn een stuk beter dan kunstvlees denk ik.
  Aan rommelen met ons voedsel is de grootste fout die we als mens kunnen maken. Ik vrees dat we uiteindelijk onszelf er goed mee aantasten.

 17. Natuurlijk kan het altijd beter, maar of al dat geklooi met al die moderne technieken het er beter op maakt…?
  Ik vraag het me af.
  Fijne dag vandaag en op naar een goed weekend.

Geef een reactie