Roestiek bouwgevalletje – Brussel 2004

Roestiek bouwgevalletje – Brussel 2004

bVision Photography

Juni 2004 was het toen we in Brussel naar dit oude kereltje stonden te kijken. Het was geen mooie dag, het regende voornamelijk, maar dat mocht de pret niet drukken. Geen naakt manneke deze keer, dat past niet op mijn blog, maar een aangekleed manneke. Dat manneke heeft heel veel kostuums, meer dan ik er in de kast heb hangen in ieder geval. En van ieder kostuum maken ze dan weer een miniatuur manneke Pis, waar dan weer iedereen voor in de rij staat. 1452 was naar verluid het geboortejaar van dit kereltje en zonder dat beeldje is Brussel geen Brussel meer… Ik wens u allen een hele roestige zondag

bVision Photography

16 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Wel frapant dat Brussel zo bekend is geworden door mannekepis.
  Oud is hij zeker, even op wikipedia gekeken maar hij piest al sinds 1388.
  Hopelijk mag hij nogg alng zijn gang gaan.
  Een goede week gewenst. oma

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: