Porsche 550 Spyder uit 1953

Porsche 550 Spyder uit 1953

bVision Photography

De Porsche 550 Spyder zag het licht in 1953, mijn geboorte jaar, op de autoshow van Parijs. Het was een echte voltreffer, en in zijn eerste race versloeg hij meteen alle concurrenten en won de Targa Florio. De 911 bestond nog niet en op dat moment toerde de Porsche 356 door Europa. Deze stond dan ook als basis voor deze Spyder. De body was geheel van Aluminium en het model was als een bevallige vrouw zonder bovenstukje. Met deze temperaturen uiteraard een beetje spartaans, en waarschijnlijk is ook dat de reden dat de volgende Porsches toch geleverd werden met een bovenstukje. Ik denk dat deze Porsche 550 Spyder een ereplaats verdiend in mijn virtuele garage, en wat mij betreft kunnen ze deze zonder modificaties zo weer op de markt brengen. Over de prijs van dit modelletje zal ik maar zwijgen.

bVision Photography

All credits go to: SSIP.NET

18 Comments

  1. Oh wat is ‘ie MOOI….!

    Het leuke van dochtertjes (waarvan je al gauw denkt ‘die zien dat niet’) dat ze al héél jong bij antieke Porsches riepen: “oh kijk mama wat een mooi ‘autootje’!” Kennelijk vallen de bijzondere vormen iedereen op..

    ik begrijp vaak niet dat ze oude klassiekers niet opnieuw maken (of alleen lelijk aangepast.) Al meken ze er maar een paar, er zullen toch beste mensen zijn die voor zulke elegante vormen een hoop over hebben.

  2. Terrebel

    Wat een beauty, zeg! Zo maken ze ze niet meer helaas. Ermee in de regen rijden zal minder plezierig zijn maar wie in een mooie wagen wil rondrijden moet pijn lijden. Of zo. Fijn weekend, Sjoerd!

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: