Spelen met Photoshop

Spelen met Photoshop

bVision Photography

Bij Redstar stond deze week een linkje naar een site met Photoshop tutorials. Op basis van een portretfoto kon je in relatief korte tijd een aardige pentekening in zwart-wit maken. Die korte tijd is uiteraard voor een professional en niet voor een amateur zoals ik ben, en het werken met vooringestelde filters is er natuurlijk niet bij. Door het weinige contast in het portret, vind je ook weinig contrast in het getekende portret. Een leuke oefening dat wel.

bVision Photography

ik was echter niet geheel tevreden met dit resultaat en dus zelf maar even aan de slag, alleen niet meer in zwart-wit maar in kleur. Op basis van de gebruite technieken rolde er verrassend het onderstaande beeld uit. En dat was meer wat ik ervan verwachtte. Nog niet hoogstaand, maar als testje voor het werken met layers, blending en filters was het best te doen. Het hangt uiteraard ook af met welke beginfoto je start. Deze stond nog ergens op de schijf en daar ben ik verder mee gegaan.

bVision Photography

13 Comments

  1. Dat heb je best goed gedaan Sjoerd. Ik zou het je niet snel nadoen. Ik heb een Photoshop Elements 8 voor de Mac in het Engels en het uitvogelen valt echt niet mee. Wel genoeg om foto’s te bewerken, te verkleinen en op onze website te plaatsen. Ik zou best wel wat meer willen doen. Heb je nog een tip voor me in het Nederlands? Een uitleg op een site of zo. Die van Redstar was me echt te moeilijk. Mail me aub. als je wilt.
    Fijn weekend in het Limburgse.
    Saludos
    Albert

  2. Ik vind het altijd jammer dat ik echt niet het geduld heb om photoshop te leren. Ik kan het niet helpen, zodra ik dat programma open en alle opties zie dan geef ik het weer op.
    Ik vind de pentekening wel erg leuk btw. šŸ˜€ Zeker bij een portret geeft dit een leuk effect.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: