Mijn Top 2000 keuze – door Frank (van IkFotograag.nl)
Mijn Top 2000 keuze – door Frank (van IkFotograag.nl)

Mijn Top 2000 keuze – door Frank (van IkFotograag.nl)

Als ik naar de radio luister heb ik drie favoriete zenders BNR nieuwsradio, Radio 2 en 3FM. Tussen Kerst en Nieuw is mijn radio afgestemd op Radio 2. Ze draaien dan de Top 2000 en dat zijn voor mij minstens 1800 mooie muzieknummers. Ik probeer er zoveel mogelijk van te horen dan. Ieder jaar stem ik ook op mijn favoriete nummers, jammer genoeg mag ik maar op 15 nummers stemmen. Dit geeft het gevoel dat ik veel artiesten te kort doe. Hieronder het lijstje wat ik heb doorgegeven. Van iedere artiest of groep maar een. Maar bijvoorbeeld van de Beatles had ik er alleen al 15 kunnen noemen. En dat geldt voor bijna de hele rest ook.

Mijn lijstje in willekeurige volgorde, je kunt er op klikken om de muziek te beluisteren in Youtube:

Beatles – I saw her standing there
Earth & Fire – Seasons
Alice Cooper – Halo of flies
Temptations – Papa was a Rolling Stone
Bee Gees – Lonely days
Black Sabbath – Paranoid
Q65 – The life I live
Queen – Innuendo
Byrds – Eight miles high
Rolling Stones – Brown sugar
Uriah Heep – Easy livin’
Who – See me, feel me
Pink Floyd – Arnold Layne
Moody Blues – Boulevard de la Madeleine
Golden Earring – Paradise in Distress

De Beatles moeten er voor mij in vanwege hun totale werk, daarbij vind ik in het door mij gekozen nummer alles terug wat de Beatles de Beatles heeft gemaakt. Earth & Fire vanwege hun muziek natuurlijk, maar ook vanwege Jerney. Zij was destijds mijn “idol” en van veel leeftijdgenoten ook denk ik. Ik kan uren naar hun muziek luisteren. Van Alice Cooper kies ik speciaal Halo of Flies, zoveel verschillende muziek in een nummer. The Temptations, alleen al de intro van de gekozen plaat, ik denk dat dit een van de langste intro’s is in de muziek. De Bee Gees met Lonely Days dat is gewoon jeugdherinnering, ik luisterde er naar met een klein transistorradiootje. Paranoid was de eerste single die ik ooit kocht. Q65 als vertegenwoordiger van de beste Nederpop van eind 60er jaren. Queen’s Innuendo, voor mij een meesterwerk, de rest van Queen vind ik gewoon erg goed. De Byrds hebben een hele mooie Eight Miles High, eigenlijk vind ik de versie van Golden Earring mooier, maar ik wilde Paradise in Distress er ook op hebben. The Rolling Stones, alles van hun is geweldig, maar Brown Sugar is ook de ringtone op allebei mijn GSM’s. Voor een van de twee zoek ik nog iets wat minstens net zo mooi is.  Een Elpee van Uriah Heep was zowat een van de eerste Elpees die ik ooit kocht. The Who hun optreden tijdens Woodstock is legendarisch, ik kan enorm genieten van het bespelen van de gitaar door Pete Townshend. Pink Floyd, was cult destijds toen ik jong was, de platen Relics en Meddle zijn bij mij helemaal grijs gedraaid. De Moody Blues ook vanwege hun hele werk, maar waar veel mensen Question of Nights in White Satin kiezen vind ik een van hun oudste nummers, Boulevard de la Madeleine, zo mooi, dat als ze dat zingen, dan voel je je op de boulevard. Nog een aanrader van hun muziek, “Legend of a Mind“. En last but not least, de Golden Earring. Ik ken ze nog van met de s op het eind. Wat ze maken is voor mij goud! Paradise in Distress klinkt zo mooi. En wat mis ik er nog veel hier, ik had best een paar honderd nummers kunnen kiezen. CCR, John Fogerty, Blondie, Buddy Holly, Jerry Lee Lewis, Deep Purple MeatLoaf, Status Quo, ik kan we blijven opnoemen. Vijftien nummers is echt te weinig om je muziekliefde uit te drukken.

 t2000

18 Comments

 1. Afgelopen vrijdag om 19.40 uur op de valreep nog gestemd voor de Top 2000 van dit jaar. De volgende nummers van jou FRANK (en geen Sjoerd zoals Oma denkt) krijgen van mij een dikke acht.

  Beatles – I saw her standing there
  Earth & Fire – Seasons
  Temptations – Papa was a Rolling Stone
  Bee Gees – Lonely days
  Black Sabbath – Paranoid
  Q65 – The life I live
  Byrds – Eight miles high
  Rolling Stones – Brown sugar
  Who – See me, feel me

  Geen gekke score dus. Ook hier merk ik bij de reacties dat er een smaakverhaal op gang komt waar de Top 2000 de laatste paar jaar onder te lijden heeft. Veel babyboomers haken af omdat er veel 80’s, 90’s en 00’s muziek inkomt.
  Groeten
  Albert
  Dit is de link naar mijn lijstje van 2011
  http://albertymara.blogspot.com/2011/11/op-de-valreep-gestemd-voor-de-top-2000.html

 2. De week vóór kerst staat de radio hier op Serious Request van 3FM, daarna wordt ook hier afgestemd op Radio 2. Omdat ik niet zou weten waar te beginnen, breng ik zelf geen uit. Maar al luisterend zal er hier ook dit jaar weer menige herinnering worden opgeroepen door deze muzikale achtbaan.

  1. Ik heb ze niet meer zo gevolgd de laatste jaren, maar ik heb inmiddels gezien dat ze zelfs vaak in Nederland optreden, en zelfs bij ons in de buurt (Geleen). Ik moet het eens in de gaten gaan houden. Het is een tijdje geleden dat ik een live optreden heb gehad. Het laatste was Di-rect en dat zal ook wel weer een jaar of twee geleden zijn.
    

 3. Met de Bietels en de Stoons heb ik nix. Kunnen voor mij op de hoop bij Abba en Middel of de Rood.

  Halo of Flyes en Easy Livin’ horen wel bij mijn favorietere nummers. Bij de Moody Bleus zou ik veel eerder voor de verlengde versie van Tuesday Afternoon kiezen en bij Pink Floyd natuurlijk voor Echoes. Daarnaast vind ik Troy van Sinéad O’Connor en Stairway to haven mooi nummers.

  Toch is dit hele gedoe niet aan me besteed. Ik kan slecht tegen herhalingen en dat geldt ook voor muziek. Veel nummers vind ik na een paar keer al grijsgedraaid en ik hoor liever iets nieuws. Ik denk dat ik dit jaar maar eens op de Top2000 van Mali afstem. 🙂

  1. Ik heb een uiterst brede muziekkeus; loopt van klassiek naar rock en van alles daar tussen in. Vandaar dat niet alles voor de hand liggend is, waar ik naar luister is ook afhankelijk van stemming. Alleen (en nu schop ik veel mensen tegen de schenen wellicht) Hazes en soortgelijke muziek krijg ik er niet in.
    

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.