Over treinen
Over treinen

Over treinen

bVision Photography

Soms ontstaat een logje op de werkvloer. Frank vertelde me op zoek te zijn naar iemand die af en toe eens even op bezoek gaat bij een bejaarde machinist in Maastricht met een grote verzameling aan treinmaterieel, zowel op foto alsook in miniatuur. Ik plaatste de opmerking dat ik ook nog wat materiaal in de vitrine heb staan en dat mijn voorliefde ook naar oud materieel gaat. Getuige ook mijn bezoeken aan de ZLSM, het spoorwegmuseum. In eerste instantie kon hij zich dat niet herinneren, tot ik vertelde dat ik lang geleden op zijn aanraden eens was gaan kijken op een sloopterein bij Maastricht. En dat ik daar nog foto’s van had. Wat in mijn beleving een paar jaar geleden was bleek in werkelijkheid in 2004 te zijn geweest. Meer dan 7 jaar terug. Maar ik heb de foto’s daarvan na lang zoeken gevonden op mijn harde schijf. Met daarop mijn meest favoriete locomotiefje. De SIK locomotor, helaas waren deze twee bestemd voor de sloop. De mini SIK van het merk Rocco is al jaren in mijn bezit, en heeft de orginele groene kleur.

bVision Photography

13 Comments

 1. Van deze log krijg ik beslist geen sik.
  Er liggen er twee (een groene en een geel/grijze) in model klaar voor me bij Modelbouw Centrum Hilversum. Dus Sjoerd dat wordt met de Kerst rangeren op de modelbaan. Ze zijn allebei digitaal. Mijn baan is twee-rail gelijkstroom.
  Met Spoorse Groeten
  Albert

 2. oma

  Ha Sjoerd,

  Het blijft facineren, de treinen, vooral stoom is mooi.
  In Amersfoort is een groot rangeerterrein, maar veel niet meer in gebruik. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.