Reclame
Reclame

Reclame

De een zijn dood is de ander zijn brood

Ik kijk weinig Televisie, en reclame op Televisie al helemaal niet. Na twee reclameblokken in een film hou ik het meestal al voor gezien. Dan kom ik niet meer terug van de zogeheten plaspauze en ga ik andere dingen doen. Mijn hele leven wordt ik al overspoelt met Dreft dat steeds beter wordt, tandpasta die steeds witter poetst en ga zo maar door. Vooral de wasmiddelenfabrikanten maken er volgens mij een potje van. Naast echte reclames die producten of diensetn aanbieden heb je ook nog van die idieële (anti)reclames, zoals bijvoorbeeld ene mevrouw Terpstra die reclame maakt voor de een of andere stichting, een ooievaar die een ander beest afslacht zodat je baby’s kunt gaan redden. Nee, bij reclame krijg ik een wrange smaak in mijn mond. Ik wil zelf bepalen wat ik koop en eet. Toch zie je door reclame ineens nieuwe sterren aan het firmament verschijnen. Met de meest belachelijke reclame groot geworden, Zalando met die schreeuwschoenen.
Jullie vinden het toch niet erg dat ik afhaak bij die onzin, ik denk er het mijne van… en neem een echt wit biertje tot mij, oeps, en nog ene.

bVision Photography

20 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Kan me helemaal vinden in je schrijfsel, dan heb je ook nog de vooraankondigingen.
  Er zijn leukere dingen om de avond door te komen.
  Dan is het nu tijd voor de reklamen. oma

 2. Een van de redenen dat ik geen televisie kijk. En zeker geen films. Hoe kan het toch zijn dat producten dertig, veertig jaar geleden al witter wasten dan wit en toch elk jaar verbeterd kunnen worden.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Ik vind die blokken vaak uitstekend om even naar het toilet te gaan, grut in bed te gooien of iets eetbaars uit de keuken te pakken. Ook kan ik dan even op de laptop kijken of er ergens op internet nog iets boeiends gebeurd, de kat naar buiten gooien of juist binnen laten. Nee, ik vind het heel uitstekend. Maar vraag me niet wat Zalando is, want dan zit ik niet te kijken!

 4. Ik kijk al jaren niet meer naar de reclame.
  Commerciele tv hoef ik sowieso niet, en op de publieke zet ik het geluid altijd zacht en ga teletekst lezen, tot het blok voorbij is.
  Het gebeurt overigens maar zelden dat ik drie tv programma`s achter elkaar bekijk.

 5. DE reclame die je noemt heb ik nog niet gezien. Dwz de laatste 5 jaar kijk ik kabel- en antenneloos en alleen ondemand. Een uitzending begint dan wel eens met een zwart vlak en 20 seconde het symbooltje van de ster. In die tijd lees ik wat mails en aan het geluid hoor ik dat ik kan beginnen met kijken naar o.a. DWDD of Nieuwsuur.

  Echte irritante reclame heb ik 20 jaar terug in de USA en Canada meegemaakt. Films of populaire series die naar mate het spannender wordt steeds vaker en langer voor reclame werden onderbroken. En dan van die tragische reclames waarbij een autoverkoper naast een auto dat ding aanprijst. Extra tragisch was het dat zo’n rampenreclame aan het eind elke 10 minuten exact hetzelfde in het reclameblok zat, over hersenspoelen gesproken.

  Vergeleken met die terreur vind ik het in Europa nog altijd meevallen. (Het verre oosten is overigens ook een ramp, maar die versta ik niet.)

  Toen ik nog TV keek vond ik vooral duracel en robijn maximaal infantiel. Die producten koop ik daarom nog steeds niet.

 6. Het ergste is die reklame van Film 1 met die zombie op de achtergrond en die zenden ze dan uit ná Sesamstraat. Ik heb er een klacht over ingediend. Maar die van John de Wolf is natuurlijk wel een toppertje. Schitterend! Helaas zijn de leuke ver in de minderheid.

 7. Hoera voor de harddiskrecorder; in een film met reclameblokken worden ze met een druk op de knop van de afstandbediening in een keer door gezapt. Maar als ik per ongeluk toch wel eens een reclameblokje moet uitzitten zijn dat ideale momenten voor een plaspauze of wat te drinken te halen. Ook die wind die zich aankondigt kan dan even op de WC of buiten gelaten worden 😉
   

 8. De reclames van Zalando hebben voor mij er voor gezorgd dat ik niet met dat merk wil samenwerken. Ze hebben me wel meerdere aanbiedingen gedaan op mijn blog maar uit principe wil ik het gewoon niet omdat ik me zo kapot erger aan hun reclames.

  Zelf heb ik op zich geen last van reclameblokken op televisie. Ik negeer ze automatisch tegenwoordig…

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.