De aanloop naar het nieuwe jaar

De aanloop naar het nieuwe jaar

gelukkig zijn we samen allemaal anders in deze wereld

Je moet toch wat met die nare, sombere dagen naar de langste nacht. Naast het filosoferen over een jaar wat alweer bijna voorbij is en waarin van alles is gebeurd, moet je de zaak toch een beetje opfleuren. De winkels versieren, een boom optuigen, of alles gezellig inrichten met andere zaken. Normaliter start bij ons het feest het eerste weekend na het sinterklaasfeest, tot aan het eerste weekend na Oudjaar. Het vorige jaar hadden we voor het eerst geen verse boom staan en hadden we een bomenbos. Je weet wel een hele verzameling van allemaal kleine bomen. Daarvan is een zeer klein gedeelte, “echte gespoten” boompjes uiteraard niet meer bruikbaar, daarvoor komt dus een kleine aanvulling waardoor het toch weer anders gaat uitzien. Ik verheug me dus op komend weekend om weer aan de slag te kunnen en de huiskamer te gaan verbouwen. Niet dat kerstmis ons wat zegt, voor ons gaat het meer om gezellig een paar dagen samen te zijn. Onderstaand het bosje van vorig jaar, volgende week het huidige bosje, want ook het nieuwe bos moet naar Renesmurf….

bVision Photography

17 Comments

 1. Mooi al die verschillende kerstboompjes bij elkaar. Sinds zondag 5 december ’s middags heb ik ons huis deels al in kerstsferen gebracht. De Kerststal kon ik niet vinden. Dus die komt later. Oh ja en vandaag zijn de kerstkaarten ook op de post gegaan.
  O.T. Sjoerd, Jij weet vast wel welke auto’s er op onze laatste log staan.
  Mag ik je bij voorbaat danken voor je nadenken. Albert heeft de foto’s ontvangen.
  Hij mailt je nog op, passende wijze terug.
  Groetjes
  Mara

 2. Langer terug heb ik jaren Kerstbomen verkocht. Misschien wel daardoor heb ik niets met een kerstboom. Ook heb ik vele decembermaanden kerststukjes gemaakt en verkocht. Misschien dat ik daarom zelf geen kerstversiering meer maak.
  Wel kan ik genieten van het plezier dat anderen hebben met deze huskameraankleding.

  Het vele eten laat ik jammer genoeg weer niet voorbij gaan. Al zou dat voor mijn gezondheid weer veel beter zijn.

  December heeft iets.

  En laat iedereen daar maar fijn op zijn eigen manier van genieten.

  Vriendelijke groet

 3. Ik hoop dat wij nu ook snel onze kerstboom krijgen!
  Mijn dorp staat in elk geval al. :_) nu de boom nog! Een mini boom heb ik al staan.. Die moet ik straks nog ff optuigen, heb alleen geen stopcontact meer over, hihi

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: