De Striproute – door Frank (van IkFotograag.nl)
De Striproute – door Frank (van IkFotograag.nl)

De Striproute – door Frank (van IkFotograag.nl)

Juni 2004 hebben we met de personeelsvereniging, bij ons ontspanningscommissie geheten, een dagje Brussel gedaan. We werden die dag ergens gedropt in het centrum en vandaar uit konden we dan diverse wandelingen ondernemen. Wij kozen die dag niet om te “shoppen”, maar  Sjoerd, onze echtgenotes en ik kozen om de striproute te wandelen. De Brusselse striproute is een wandelroute langs diverse gigantische muurschilderingen die gewijd zijn aan Belgische stripverhalen. Deze stripschilderingen stammen uit 1993. De route loopt langs meer dan dertig muurschilderingen die verspreid zijn door een deel van de stad. De stripfiguren die afgebeeld worden, zijn volgens wat ik ergens gelezen heb onder andere Suske en Wiske, Bollie en Billie, Rik Ringers, Kuifje, Lucky Luke en Nero. Allemaal figuren die ik nog ken van vroeger uit de stripblaadjes, die we in de leesmap hadden. We hebben die dag een geweldig mooie dag gehad, fijn gewandeld en het weer werkte ook mee. We zijn ook nog in het stripmuseum geweest. Daar stond bijvoorbeeld de raket van Kuifje. Maar we hebben toch een paar stripfiguren gemist. Tenminste Suske en Wiske heb ik in ieder geval niet gezien die dag. Misschien dat ik komende zomer weer eens ga wandelen in Brussel.

De foto’s hieronder zijn er maar een paar van wat ik die dag gemaakt heb. Die met Lucky Luke is bedoeld als een panorama van 3 foto’s. Ik wist toen nog niet zo goed hoe je dat moest doen. Vandaar die zwarte hoek erin. Maar het gaat om het idee. De foto’s zijn aan elkaar gemaakt met Microsoft ICE (gratis programma)

22 Comments

  1. Een heerlijke log Frank die Albert vanavond naar zolder deed gaan om een paar Suske en Wiske stripboeken te voorschijn te halen om ze de komende dagen te lezen. En dat allemaal door jou. Hij heeft alle tijd sinds ie met pré-pensioen is gegaan. Weet je trouwens dat het weer hoogtijd om naar Brussel te gaan. De laatste keer dat we er waren was in 1991.
    Groetjes
    Mara

  2. leuk die striproute, en sjoppen kunnen jullie beter in Maastricht? Waarom Suske en Wiske niet? Omdat die ook een eigen uitgeverij had en nooit in de Eppo ed stond? En gericht was op een andere doelgroep (kinderen)?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.