Kadoos
Kadoos

Kadoos

Ons kerstpakket zit dit jaar in een (ka)doos, helemaal dichtgemaakt en afgeplakt met tape. Bederfelijke dingen zitten er niet in, dus heb ik hem maar onder de kerstboom gezet. Uiteraard om de nieuwsgierigheid van onze (volwassen)dochter aan te wakkeren. Die wil altijd weten wat erin zit. Maar, zeker is zeker, hij blijft staan totdat we ook de andere kadoos uitpakken. Eigenlijk hou ik niet van kerstpakketten, maar als je niet in de gelegenheid bent om dit in geld om te zetten en aan een goed doel te geven moet je een gegeven paard ook niet in de bek kijken. Het ene jaar valt het beter uit dan het andere jaar, en daar moeten we het ook mee doen. De Sint met zijn knechten gaan sowieso aan ons huis voorbij omdat mijn dochter dan jarig is, en daarom doen we meestal met kerst een kleinigheid. Gewoon ieder een kadootje kopen voor een vast bedrag en samen lekker eten en drinken en uitpakken dan. Dat moet uiteraard wel nog even een paar dagen wachten. En wie weet, de vorige jaren leren ons dat af en toe alles al werd uitgepakt als alle kadootjes compleet waren en onder de boom lagen. De spellingscontrole vertelt hier overigens dat kadoos, kadootjes en (ka)doos niet goed zijn. Poeh, mijn grijze spelling vindt het prima…

bVision Photography

20 Comments

 1. Evenals vorig jaar geen kerstpakket, maar voor een een bedrag mocht ik vorige week iets aankopen op een kerstmarkt in het Dolfinarium met Glühwein en hapjes. Ik heb twee leuke dingen kunnen vinden. Albert krijgt als man met pré-pensioen al 6 jaar geen kerstpakket meer. Meestal koop ik voor hem dan een leuk overhemd. Altijd handig zegt hij.
  Groetjes en veel plezier tijdens je roostervrije dag vandaag.
  Mara

 2. Sanne

  Een kerstpakket draagt bij aan “good feeling” onder de werknemers. Het is bewezen dat het belonen, respecteren en waarderen van werknemers bijdraagt aan een beter personeelsbeleid en zorgt voor minder verloop onder werknemers.

  Dus laat die kerstpakketten maar gewoon komen! 🙂

  Groetjes,
  de dochter!!

 3. Mijn oudste dochter krijgt van haar zaterdagbaantje (AH) ook al een kerstpakket, mijn vrouw krijgt er een en ik ook. Vrouw en dochter krijgen een doos met inhoud, ik krijg meestal een cadeaubon. Het is altijd leuk om zoiets te krijgen!

 4. Al 22 jaar geen kerstpakket gehad en dat spijt me niks. Ik vind het iets uit de vorige eeuw, toen de werkgever dan een keer per jaar zorgde dat zijn stakkers wat lekkers te eten hadden met de kerst. Als ik paté wil eten (not) koop ik het zelf wel.

  1. @Irene: en toch hoor je vaak dat veel mensen het Kerstpakket erg belangrijk vinden. Ik kan me herinneren toen ik nog een klein jongetje was van een jaar of zeven à acht dat we ook een Kerstpakket thuis gebracht kregen, van een voor ons nog steeds onbekende gever. Het was toch wel een heel bijzondere gebeurtenis toen. Mijn ouders snapten er niks van maar waren blij met de inhoud, want we hadden het toen niet breed. Dat is wat me het meest is bij gebleven. Mijn vrouw en ik hebben het niet nodig, maar toch vind ik het ieder jaar toch weer een aparte gebeurtenis. Dat wil zeggen de sfeer er om heen, de inhoud is daarbij bijzaak. Het mag van mij ook naar een goed doel naar keuze gaan.
    

 5. Ons pakket was een beetje back to the old days, due ten levensmiddelenpakket, en dat vond ik wel prima. Helaas konden ook wij dit jaar niet kiezen voor donatie, anders was het dat geworden, dat doen we nl. al jaren.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: