Kadoos

Ons kerstpakket zit dit jaar in een (ka)doos, helemaal dichtgemaakt en afgeplakt met tape. Bederfelijke dingen zitten er niet in, dus heb ik hem maar onder de kerstboom gezet. Uiteraard om de nieuwsgierigheid van onze (volwassen)dochter aan te wakkeren. Die wil altijd weten wat erin zit. Maar, zeker is zeker, hij blijft staan totdat we ook de andere kadoos uitpakken. Eigenlijk hou ik niet van kerstpakketten, maar als je niet in de gelegenheid bent om dit in geld om te zetten en aan een goed doel te geven moet je een gegeven paard ook niet in de bek kijken. Het ene jaar valt het beter uit dan het andere jaar, en daar moeten we het ook mee doen. De Sint met zijn knechten gaan sowieso aan ons huis voorbij omdat mijn dochter dan jarig is, en daarom doen we meestal met kerst een kleinigheid. Gewoon ieder een kadootje kopen voor een vast bedrag en samen lekker eten en drinken en uitpakken dan. Dat moet uiteraard wel nog even een paar dagen wachten. En wie weet, de vorige jaren leren ons dat af en toe alles al werd uitgepakt als alle kadootjes compleet waren en onder de boom lagen. De spellingscontrole vertelt hier overigens dat kadoos, kadootjes en (ka)doos niet goed zijn. Poeh, mijn grijze spelling vindt het prima…

bVision Photography

20 Comments

 1. Nog even een paar dagen wachten dus! 😀
  Dan mogen jullie kijken, hihi

 2. Evenals vorig jaar geen kerstpakket, maar voor een een bedrag mocht ik vorige week iets aankopen op een kerstmarkt in het Dolfinarium met Glühwein en hapjes. Ik heb twee leuke dingen kunnen vinden. Albert krijgt als man met pré-pensioen al 6 jaar geen kerstpakket meer. Meestal koop ik voor hem dan een leuk overhemd. Altijd handig zegt hij.
  Groetjes en veel plezier tijdens je roostervrije dag vandaag.
  Mara

 3. Een kerstpakket draagt bij aan “good feeling” onder de werknemers. Het is bewezen dat het belonen, respecteren en waarderen van werknemers bijdraagt aan een beter personeelsbeleid en zorgt voor minder verloop onder werknemers.

  Dus laat die kerstpakketten maar gewoon komen! 🙂

  Groetjes,
  de dochter!!

 4. Nou, zulke dozen heb ik nog nooit gehad. Stukken fantasielozer dus.

 5. Ha Sjoerd,

  Na de kerst worden er heel wat kerspakketen omgezet in geld via ebay of zo.
  Maar gelijk heb je als je dochter jarig is kan de sint er niet bij. oma

 6. wij krijgen er beiden dezelfde ik geef de mijne altijd aan mijn beste vriend……..
  en die is er elk jaar weer heel blij mee.

 7. Mijn oudste dochter krijgt van haar zaterdagbaantje (AH) ook al een kerstpakket, mijn vrouw krijgt er een en ik ook. Vrouw en dochter krijgen een doos met inhoud, ik krijg meestal een cadeaubon. Het is altijd leuk om zoiets te krijgen!

 8. Ik denk dat het cadeuas moet zijn volgens je spellingscontrole. Een pakket kan mij ook niet boeien.

  Love As Always
  Di Mario

 9. Het maakt niet uit hoe je het schrijft, als je maar kan genieten van je doos.

 10. Al 22 jaar geen kerstpakket gehad en dat spijt me niks. Ik vind het iets uit de vorige eeuw, toen de werkgever dan een keer per jaar zorgde dat zijn stakkers wat lekkers te eten hadden met de kerst. Als ik paté wil eten (not) koop ik het zelf wel.

  • @Irene: en toch hoor je vaak dat veel mensen het Kerstpakket erg belangrijk vinden. Ik kan me herinneren toen ik nog een klein jongetje was van een jaar of zeven à acht dat we ook een Kerstpakket thuis gebracht kregen, van een voor ons nog steeds onbekende gever. Het was toch wel een heel bijzondere gebeurtenis toen. Mijn ouders snapten er niks van maar waren blij met de inhoud, want we hadden het toen niet breed. Dat is wat me het meest is bij gebleven. Mijn vrouw en ik hebben het niet nodig, maar toch vind ik het ieder jaar toch weer een aparte gebeurtenis. Dat wil zeggen de sfeer er om heen, de inhoud is daarbij bijzaak. Het mag van mij ook naar een goed doel naar keuze gaan.
    

 11. Mijn geldschieter is niet zo royaal met kerstpakketten, ik zal het ook dit jaar wel weer zonder moeten stellen … 😉

 12. Wat een zelfbeheersing! Of weet jij al van collega’s wat erin zit?

 13. Ons pakket was een beetje back to the old days, due ten levensmiddelenpakket, en dat vond ik wel prima. Helaas konden ook wij dit jaar niet kiezen voor donatie, anders was het dat geworden, dat doen we nl. al jaren.

 14. Altijd weer leuk natuurlijk die pakjes onder de boom, wordt vervolgd neem ik aan, want ik vind het ook best een spannende doos 😉

 15. Ik gaf mijn kerstpakket de laatste jaren dat ik er nog een kreeg altijd weg. Zo wist ik alleen van collega’s wat er in zat.

 16. Kerstkadootjes uitpakken altijd leuk toch..!!

 17. Onze kinderen ; 27 ,26 en 22 jaar kunnen niet wachten om hun geschenken uit te halen op kerstavond ! grote kleine kinderen zekers ?

 18. Ik kan geen enkele reden verzinnen om Sinterklaas over te slaan.
  Ik mag donderdag mijn kerstpakket gaan galen, ik hoop dat het een leuke is!
  Dat heb ik liever dan geld.

Geef een reactie