Vette hap
Vette hap

Vette hap

Vette hap, het zou verboden moeten worden

Deze stelling trof ik aan in het bedrijfsblad van mijn werkgever. Yes, dacht ik, moet je doen, dan gaat er helemaal geen hond meer naar de kantine. En hoe zat dat nu vroeger met al dat lekkere spek en ei als ontbijt. Heerlijk toch. Vegetariër zijn is niet voor mij weggelegd. Als ik begin met een zwaar ontbijt heb ik de rest van de dag geen honger meer en eet ik normaal. Als ik begin met een lichte maaltijd zijn geheid om 11 uur de meegebrachte boterhammen, fruit en groente ook op. Ik vrees dat ik straks ten gronde ga aan mijn eetgewoonten, maar aan de andere kant heb ik als 55 plusser mijn voorliefde voor een frikandel speciaal, een maatje, of een heerlijke Erdinger nooit onder stoelen of banken geschoven. Dat neem je toch niemand af. Natuurlijk is te veel, te vaak ook niet goed, maar om die verantwoordelijkheid nu meteen bij een werkgever neer te leggen… Sinds ze in onze bedrijfskantine geen frikandel speciaal meer verkopen, is de belangstelling om daar naar toe te gaan geslonken, en zijn de prijzen aldaar gestegen. Grappig is wel dat op vrijdag het halve personeelsbestand niet in de kantine zit, maar tussen de middag bij de visboer staat. Wat vindt u van de bovenstaande stelling. Wat mij betreft mogen ze tussen de middag best een uitstekend diner met een goed glas wijn klaar zetten. Het zou de sfeer ten goede komen en een flink aantal besprekingen voorkomen.

bVision Photography

19 Comments

 1. Mja; ik vind wel dat ze dat soort voedsel op scholen moeten mijden, maar dat gebeurt hier ook wel geloof ik. In de VS dus niet. Vervolgens gaan die scholieren tussen de middag wel ergens anders een vette hap halen natuurlijk, maar je maakt het in elk geval niet té makkelijk.

  Aan wijn tussen de middag moet ik toch niet denken zeg, juist omdat ik er wel aan moet denken :D, dan kwam er ’s middags helemaal niks meer uit mijn handen, het is toch al mijn zwaktste dagdeel wat concentratie betreft.

 2. O ja? Ga jij tijdens de aangename lunch met glas wijn over het werk zitten praten dan? Terwijl er nog zo veel andere leuke onderwerpen zijn. Ik heb twintig jaar gewerkt bij een instelling waar je tussen de middag warm kon eten (en goed ook) en de Spanjaarden en Portugezen en Fransen dronken daar dan ook een glas rood bij, dat zijn die mensen gewend en bij hen beïnvloedt dat de werkprestatie niet, het zou niks voor mij zijn. De laatste paar jaar was daar ook een zogeheten light maaltijd te verkrijgen, ietsje duurder, waar dan een bordje bij stond dat die maar 325 calorieën of zo bevatte. Ontzettend uitgekookt: minder opdienen, meer laten betalen, en een uur later heeft het volk natuurlijk weer honger en koopt een reep of een roombroodje, dat ook in de kantine te krijgen is. En dan naar de bedrijfsarts omdat ze maar blijven aankomen ondanks de lightmaaltijden die ze toch steeds eten. Als iedereen nu eens normaal at, had je dit soort problemen niet.

 3. oma

  Ha Sjoerd,

  alles met mate, een vette hap kan best, maar niet drie keer per week.
  De dame die de dubbele bol naar binnen lijkt te werken, spugt hij bij het volgende plaatje wel weer uit.
  Een goed gals wijn zou de versprekingen alleen maar laten toenemen, maar dan heb je wel wat te lachen. oma

  ot, hartelijk dank voor de felicitaties, van ons allemaal.

 4. Helemaal met jou eens, bij ons zijn ze de boel ook aan het veranderen, volgens mij dezelfde catering als bij jullie……………….
  er mogen nog maar 2 snacks verkocht worden, denk dat de frite zaak aan de overkant binnenkort het heel druk krijgt……….
  idioterie is het.

 5. Ik denk dat het goed is om een uitgebreid aanbod te hebben. Misschien één vet ding, maar ook gezonde dingen en afwisseling, vooral afwisseling. Een special voor de dag/week en vis op vrijdag, dat is gewoon lekker (en gezond). Maar van die über gezonde biologische toei voor de hoofdprijs, nee dankje dat hoeft voor mij niet.

 6. Terrebel

  Als je dan bedenkt dat in een bruin broodje kaas net zoveel vet zit als in een kroket…Gewoon opletten met wat je eet en voldoende bewegen. Dat hoeft niet te worden opgelegd. Vind ik.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.