Vette hap

Vette hap, het zou verboden moeten worden

Deze stelling trof ik aan in het bedrijfsblad van mijn werkgever. Yes, dacht ik, moet je doen, dan gaat er helemaal geen hond meer naar de kantine. En hoe zat dat nu vroeger met al dat lekkere spek en ei als ontbijt. Heerlijk toch. Vegetariër zijn is niet voor mij weggelegd. Als ik begin met een zwaar ontbijt heb ik de rest van de dag geen honger meer en eet ik normaal. Als ik begin met een lichte maaltijd zijn geheid om 11 uur de meegebrachte boterhammen, fruit en groente ook op. Ik vrees dat ik straks ten gronde ga aan mijn eetgewoonten, maar aan de andere kant heb ik als 55 plusser mijn voorliefde voor een frikandel speciaal, een maatje, of een heerlijke Erdinger nooit onder stoelen of banken geschoven. Dat neem je toch niemand af. Natuurlijk is te veel, te vaak ook niet goed, maar om die verantwoordelijkheid nu meteen bij een werkgever neer te leggen… Sinds ze in onze bedrijfskantine geen frikandel speciaal meer verkopen, is de belangstelling om daar naar toe te gaan geslonken, en zijn de prijzen aldaar gestegen. Grappig is wel dat op vrijdag het halve personeelsbestand niet in de kantine zit, maar tussen de middag bij de visboer staat. Wat vindt u van de bovenstaande stelling. Wat mij betreft mogen ze tussen de middag best een uitstekend diner met een goed glas wijn klaar zetten. Het zou de sfeer ten goede komen en een flink aantal besprekingen voorkomen.

bVision Photography

19 Comments

 1. Mja; ik vind wel dat ze dat soort voedsel op scholen moeten mijden, maar dat gebeurt hier ook wel geloof ik. In de VS dus niet. Vervolgens gaan die scholieren tussen de middag wel ergens anders een vette hap halen natuurlijk, maar je maakt het in elk geval niet té makkelijk.

  Aan wijn tussen de middag moet ik toch niet denken zeg, juist omdat ik er wel aan moet denken :D, dan kwam er ’s middags helemaal niks meer uit mijn handen, het is toch al mijn zwaktste dagdeel wat concentratie betreft.

 2. O ja? Ga jij tijdens de aangename lunch met glas wijn over het werk zitten praten dan? Terwijl er nog zo veel andere leuke onderwerpen zijn. Ik heb twintig jaar gewerkt bij een instelling waar je tussen de middag warm kon eten (en goed ook) en de Spanjaarden en Portugezen en Fransen dronken daar dan ook een glas rood bij, dat zijn die mensen gewend en bij hen beïnvloedt dat de werkprestatie niet, het zou niks voor mij zijn. De laatste paar jaar was daar ook een zogeheten light maaltijd te verkrijgen, ietsje duurder, waar dan een bordje bij stond dat die maar 325 calorieën of zo bevatte. Ontzettend uitgekookt: minder opdienen, meer laten betalen, en een uur later heeft het volk natuurlijk weer honger en koopt een reep of een roombroodje, dat ook in de kantine te krijgen is. En dan naar de bedrijfsarts omdat ze maar blijven aankomen ondanks de lightmaaltijden die ze toch steeds eten. Als iedereen nu eens normaal at, had je dit soort problemen niet.

 3. Maar een beetje regelmaat is wel weer goed voor je toch.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Onze Belgische vrienden hebben dat inderdaad beter begrepen. Want daar wordt ‘tussen de middag’ royaal en uitgebreid gegeten. En de werkprestaties worden er bepaald niet minder om.

 5. Ha Sjoerd,

  alles met mate, een vette hap kan best, maar niet drie keer per week.
  De dame die de dubbele bol naar binnen lijkt te werken, spugt hij bij het volgende plaatje wel weer uit.
  Een goed gals wijn zou de versprekingen alleen maar laten toenemen, maar dan heb je wel wat te lachen. oma

  ot, hartelijk dank voor de felicitaties, van ons allemaal.

 6. Ik vind dat vette hap alleen toebehoort aan de snackbars, en de kantines moeten alleen gezonde voeding verkopen.
  Werk is werk en snacken is voor de lol.

 7. Je zou hier op je plek zijn Sjoerd, met de speciale Erdinger Weißbierhütte…
  Erdinger in 3 liter glas. 😉

 8. Jaren geleden dat ik een fricandel gegeten heb, die zijn alleen lekker met veel ui, mayo en ketchup. Dan heb ik liever een croquet of een bitterbal met een beetje mosterd 😉

 9. Helemaal met jou eens, bij ons zijn ze de boel ook aan het veranderen, volgens mij dezelfde catering als bij jullie……………….
  er mogen nog maar 2 snacks verkocht worden, denk dat de frite zaak aan de overkant binnenkort het heel druk krijgt……….
  idioterie is het.

 10. is vetarm eten zoveel gezonder ?
  BTW die dame ziet er vetarm uit en vreet dan zo’n hamburger. kan dat wel ?

 11. Hoe het ook zij, een frikandel hoort er af en toe bij.
  Albert en ik willen nog wel eens zo’n staafje trekken
  uit de automatiek, als we op Utrecht CS moeten wachten
  op de stopper naar onze ‘dolfijne’ stad.
  Grtz
  Mara

 12. Ik denk dat het goed is om een uitgebreid aanbod te hebben. Misschien één vet ding, maar ook gezonde dingen en afwisseling, vooral afwisseling. Een special voor de dag/week en vis op vrijdag, dat is gewoon lekker (en gezond). Maar van die über gezonde biologische toei voor de hoofdprijs, nee dankje dat hoeft voor mij niet.

 13. Sinds ik ben gestopt met roken, heb ik de hele dag zin om te snoepen en te eten, vet of niet …

 14. wijn voor de lunch, het levert denk ik weinig productieve middagen op later…

 15. ik eet mijn boterhammekes altijd vlug vlug aan de pc op

 16. Iedereen moet maar eten wat hij/zij wil,als ik maar niet hoef op de draaien voor de zorgkosten veroorzaakt door verkeerd gedrag,.

 17. Fa het is ongeloofelijk hoeveel vet we eten , maar daar mag je niet veel bij stilstaan denk ik.

  En die hamburger ziet er erg lekker uit 🙂

  Prettige kerst beste Sjoerd en familie.

 18. Overal waar TE voor staat is nooit goed.
  Een beetje met mate en het komt toch helemaal goed.
  Op vrijdag naar de viskraam vergoed de hele week.
  Smakelijk…!!

 19. Als je dan bedenkt dat in een bruin broodje kaas net zoveel vet zit als in een kroket…Gewoon opletten met wat je eet en voldoende bewegen. Dat hoeft niet te worden opgelegd. Vind ik.

Geef een reactie