De letste

Vanaf vandaag ga ik op kerstreces. Tussen de kerst en het nieuwe jaar probeer ik me enigszins voor te bereiden op het nieuwe jaar. Dat wordt in ieder geval geen eenvoudig jaar. Vanaf medio januari tot ergens in april/mei zijn alle dinsdagavonden voor een aantal Microsoft cursussen in het kader van het inrichten van een nieuwe werkplek. Heavy toch als je op mijn leeftijd dit soort cursussen moet gaan volgen. Het gros van de mensen is op deze leeftijd met de vut of met vervroegd pensioen gegaan. Op tropenjaren, dienstjaren, reorganisaties of noem maar op. Ik klaag niet, ik ben blij dat ik in dat opzicht vrij actief in de samenleving sta en als ICT’er gewoon bij moet blijven. En wat zou ik thuis moeten doen als mijn vrouw minimaal ook nog een aantal jaren moet werken. Strijken, afwassen, koken, stofzuigen, klussen en ga zo maar door doen we nu ook, al geef ik toe dat dat ernaast steeds zwaarder wordt. Maar dat kan uiteraard ook aan de Frikandellen speciaal en die Erdinger liggen… De onderstaande foto is gemaakt van een kerstbal van een centimeter of 60. Deze hangt op station Maastricht.

bVision Photography

19 Comments

 1. Fijne feestdagen voor jullie beiden en doe kalm aan, dan ga je lang mee. 😉

 2. Even bijtanken. Het verschil met jou is wel dat je die mogelijkheid hebt. Je hoort mij niet klagen, alleen is er in mijn werk, de gezondheidszorg, sprake van vrije dagen en werkdagen. Juist in deze tijd is het of of en nooit en en. Vandaag en eerste kerstdag mag ik werken. Tweede kerstdag naar een zoon in Amsterdam om het met de hele familie te vieren. Dan op oudejaarsdag vrij en lekker samen met Albert, maar wel weer een late dienst op 1 januari. Sterkte met je cursussen in het nieuwe jaar. Zal met jouw leeftijd niet altijd even meevallen. Ik kan je een hand geven. Mooie stationsbal. Trouwens stations zijn in deze tijd altijd leuk versierd. Een fijne kerstavond toegewenst en ik ga zo naar m’n werk.
  Groetjes
  Mara

 3. Ha Sjoerd,

  Begrijp je standpunt maar al te goed, dan kun je beter even de stekker eruit trekken.
  Geniet van elkaar de komende periode, dan kun je weer fris beginnen. oma

 4. Geniet lekker van je verlof 🙂

  Ik wens je hele fijne Kerstdagen….voor de jaarwisseling hop ik nog een keer langs dus die wens spreek ik nog niet uit 😀

  Dank je wel voor je compliment 😉 Liefs

 5. wow! Die bol is wel echt helemaal geweldig zeg! 🙂
  Hoe leuk.

  Fijne feestdagen toegewenst!

 6. Hahahaha, die adriaan, die maakt meteen er gebruik van om reclame te maken. Geniet maar lekker van de rust.

  Love As Always
  Di Mario

 7. Erdinger weiss? Daar krijg je toch juist energie van! Het is de frikandel die het ‘m gedaan heeft.
  Fijne vakantie Sjoerd, geniet ervan.

 8. Als je er maar lekker van geniet! Dat is toch het voornaamste in het leven.

 9. Geniet van je kerstreces! Fijne feestdagen en succes met je aankomende studies.

 10. Nieuwe ronde, nieuwe prijzen volgend jaar en prijs je half en half maar gelukkig dat je met het huidige sombere economisch tij nog altijd aan de bal mag zijn. Hoewel, ik wens je natuurlijk ook snel de mogelijkheid toe om je eigen leven helemaal naar eigen inzicht in te regelen. En mij lijkt dat jij dan vast niet stil zult zitten verpieteren…..

 11. Geniet van je kerstreces, voordat je het weet is het weer voorbij.

 12. Lekker van genieten. Hopelijk werkt het weer een beetje mee 😉

 13. Hier nu ook vakantie………
  even bij tanken,
  maak er een mooie dag van, en hopelijk zijn de cursussen die ja straks gaat doen leuk.
  of we willen of niet we zullen nog een paar jaar moeten.
  😉

 14. Ook wij hebben lekker kerstvakantie, even als vanouds, als in onze schooltijd. HEERLIJK! Vooral veel kwaliteitstijd samen doorbrengen is ons doel, en 2012 voorbereiden, ach het komt zoals het komt…

 15. Die cursussen zijn leuk. Het ligt er aan welke je gaat doen. Ik heb er van genoten in ieder geval.

 16. Eerst maar lekker genieten van je kerstverlof en dan zie je maar weer verder.
  Fijne dag vandaag en wie weet nog wel een lekker visje..!!

 17. Niet bloggen moet strafbaar worden. Dat kan gewoon niet. Maar goed, iedereen kan wel bij mij terecht. 365 blogs per jaar, en vaak nog meer. http://www.brillie.nl

 18. Reken er maar op dat je tot je 70e moet, Sjoerd! Fijne feestdagen!

Geef een reactie