Viel dat even tegen
Viel dat even tegen

Viel dat even tegen

Op eerste kerstdag een lekker aperitiefje genomen en daarna aan het diner. Heerlijk, tenminste, tot aan het hoofdgerecht, Langzaam maar zeker voelde ik een astmatische aanval opkomen. De wijn smaakte niet meer, de honger was weg, en mijn lucht ook. een heel kerstdiner op een glas wijn is een unicum volgens mij. Na een uurtje wandelen en wat rust op bed en me steeds maar afvragen waar ik dit aan te danken had, schoot mij een paar uur later in dat het ieder geval niet aan de wijn kon liggen, die dronk ik vaker, het hoofdgerecht hadden we ook op dat moment ook nog niet gehad, alleen nog maar de uiensoep…. Nee hé, ofwel ja hé, het enige waar ik absoluut allergisch voor ben natriumglutaminaten, de heerlijke smaakversterkers die ook veel in de oosterse keuken worden gebruikt (als Vè Tsin) zaten in de basis bouillon. Dat kon ik nog net op het potje lezen nadat het uit de vaatwasser kwam, en normaal letten we altijd op de ingrediënten, alleen nu hadden we het voor de kerst in de haast niet gedaan. En laat ik daar ook nog een kopje extra van hebben gepakt. Gatverpieleke zeg, stom. Als ik niet en al wat onder de leden had, en niet al verkouden was, was het wellicht nog goed gegaan maar nu was alle weerstand op en lag ik af. Jammer, ik hoop dat het vandaag beter gaat, want vandaag hebben we gasten…

bVision Photography

20 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Dat is erg sneu dat het je overkomt, even snel gaat dan toch fout.
  Troost je ik lag ook halverwege op de bank te blaffen en te hoesten door mijn allergie en rug.
  Soms zit het mee en soms tegen. oma

 2. Dat dat kan zeg…..! Een eyeopener! (ik ga er meteen ook op letten, want ik heb wel ‘ns “hooikoorts”aanvallen bij het eten als ik de soep niet zelf maak met een schenkel en soepvlees, -geen idee dat dàt het kon zijn!)
  Hopelijk was je diner op de 2e kerstdag fijner èn gezellig!

 3. Ook ik weet wat zakjes en potjes kunnen doen, al krijg ik daar geen astmatische reactie van maar een overprikkelde darm is ook niet alles. Gelukkig ben ik nu zo ver dat ik niet vaak meer de fout in gaan. Zelfs dochterlief is tegenwoordig heel alert en maakt iets voor mij klaar met de woorden, dit kan geen kwaad mam.

 4. salty

  Je kerstdag liep letterlijk in de soep…
  Ik kreeg al tranen in mijn ogen bij het lezen van de uiensoep met het overmatige prikkelende effect… vandaag maar tomaten?

 5. Daar ben je mooi klaar mee. Ik raad mensen altijd aan om met Kerst t/m nieuwjaar aan afvallen te doen, dan is het zeer effectief. Maar ik wist nooit dat er mensen waren die die raad ook daadwerkelijk opvolgen. 🙂

  Zelf hou ik wel van heldere uiensoep. Ik maak het niet zelf en heb er nooit last mee, overigens ook niet met de maaltijden van m’n huischinees en huisindonees. Die scoren kwalitatief erg goed en misschien gebruiken ze het wel niet.

  Ik moet meer oppassen voor lactose. Dus de cremesoupen zijn bij mij in de ban net als meuk met cremefrais er in.

  Gisteren geen last, ik heb heerlijk rodekool met ui en kerrie gegeten, zonder soep vooraf of ‘geschenken’ toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.