Dat was dan Kerstmis – door Frank (van IkFotograag.nl)
Dat was dan Kerstmis – door Frank (van IkFotograag.nl)

Dat was dan Kerstmis – door Frank (van IkFotograag.nl)

Kerstmis is bij ons weer voorbij. Letterlijk want op tweede Kerstdag hebben we de Kerstboom alweer afgebroken. We hadden hem overigens afgelopen zaterdagmiddag pas opgezet. Het hebben van een Kerstboom is bij ons te veel stress. Een van onze katten, Cookie, ziet het hele leven als een spelletje. Zo ook het slopen en verbouwen van de Kerstboom. Hij haalde de ballen er van af om mee te voetballen, ze ketsten door de hele huiskamer, gelukkig zijn die Kerstballen van ons onbreekbaar. Het snoer met lampjes werd er ook uit gehaald. Een aantal keren hebben we Cookie uit het snoer moeten bevrijden, als je niet oplet sleept hij zo de hele boom achter zich aan. Een keer zat het snoer zelfs om zijn nek gedraaid. Tegen de boom aan gaan staan om die bovenste ballen er ook uit te halen eindigde steevast in een om gekiepte boom. Weg met de boom dus. “Foei” of “Af”  roepen heeft geen zin en wordt genegeerd. Een tik verkopen? Ik zei al, het leven bestaat voor hem helemaal uit spelletjes, sommige weliswaar minder leuk als andere, maar als je hem een tik geeft dan geeft hij je er met plezier een paar terug, ook dat is immers een leuk spel. Je ziet gewoon dat hij dat ook leuk vindt. Twee minuten later na het vechten, dan komt hij bij je op schoot zitten, kopjes gevend,  hevig spinnend en met zijn voorpoten tegen je aan trappelen van geluk, de knuffel. Tja dat kun je hebben met katten als huisgenoot. Volgend jaar verzin ik wel iets anders als Kerstversiering.

Klaar voor de aanval
Met als resultaat .....

19 Comments

 1. oma

  Ha Frank,

  cookie laat in de kersboom ook zijn sporen na, net als op het internet.
  Hier vloog ook de kat in de boom, twee jaar terug, de honden hebben hem toen afgeblaft en sinds dien is het over. oma

 2. Misschien volgend jaar de kerstboom in beton gieten:-)

  Off topic. Sjoerd mijn site laadt superlangzaam op, zie wel een melding verbinden met widgethost daar blijft hij op hangen.
  heb jij een idee wat dat is en wat ik eraan kan doen.

 3. Bij Baasbraal lees ik een nog over het kapotgooien van een hele verzameling kerstballen door een tweetal kleuters.
  Ach zo heeft eenieder zijn eigen plezier.
  Van deze kant veel goeds, geluk en gezondheid toegewenst.
  Vriendelijke groet

 4. Daar zit natuurlijk wat in Frank. Stuur de foto’s op naar Renesmurf voor in het kerstbomenbos. En het volgend jaar een foto daarvan aan de muur. Dan weet Cookie meteen wat die mist met de kerst…

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.