Wat siert mijn desktop – door Frank (van IkFotograag.nl)

Wat siert mijn desktop – door Frank (van IkFotograag.nl)

Ik had al een tijdje een zwart-witfoto op mijn desktop van iemand anders. Dat wil zeggen iemand anders had hem gemaakt. Ik vond hem wel mooi om te zien dus vandaar. Op een gegeven moment had ik toch zoiets van dat kan net zo goed een foto zijn die ik zelf gemaakt heb. Omdat Adobe Photoshop Lightroom bij mij steeds de vorige catalogus opent stond daar nog steeds de reeks foto’s uit Vietnam. Daar heb ik er een van uit gekozen en nu vergaap ik me daar weer iedere dag aan. Ik heb het zo ingesteld dat alle icoontjes onzichtbaar zijn zodat ik zoveel mogelijk foto zie. En hoe het komt weet ik niet, maar soms vind ik dat een foto er in zwart-wit beter uit ziet, dan de kleurvariant. De foto is behalve dat hij zwart-wit is gemaakt verder onbewerkt, behoudens dat ik de afmetingen aan het scherm heb aangepast (16:9 in plaats van 3:2). Op de foto zie je een aantal mensen die bezig zijn met het binnenhalen van de rijstoogst. Rijstvelden zie je veel in Vietnam, maar deze foto was de eerste die ik kon maken dat de mensen niet in het water stonden te ploeteren tijdens de oogst. Rijst wordt wel in de modder geplant, maar wordt normaliter op droge grond geoogst. De foto is gemaakt in de omgeving van “NhaTrang”. Op de foto’s klikken voor een groter formaat.

18 Comments

 1. Hola Frank, Mijn voorkeur gaat toch uit naar de kleurenfoto. Ik heb op mijn MacBook Pro 13 inch en thuis doorgelust op een 24 inch scherm zowel hier in Nederland, als straks weer in Spanje geen speciale afbeelding. Ik heb een lichtblauwe achtergrond en dat bevalt mij uitstekend. De vele mappen zijn goed te zien, want 1x in de twee weken moet ik mijn bureaublad wel opruimen, anders heb ik geen overzicht meer. Je kent dat?
  O.T. Onze laatste log zal jij vast leuk vinden. Het busvervoer in Limburg. Wat een verschil met de 70’s in de 20e Eeuw. Werk ze Frank, nog twee dagen en dan weer weekend.
  Saludos
  Albert

 2. Ik weet zo goed niet welke mij nu meer aanspreekt.
  De kleuren van de bovenste zijn prachtig…sprekend.
  Maar zwart – wit heeft ook een prachtige sfeer en het is zoals Di Mario zegt op de een of andere manier duidelijker ..het zware werk wat deze mensen doen.

  Mooooi hoor!

 3. In dit geval kies ik toch voor de kleurenfoto.
  Bij die zwartwit foto heb ik het idee dat er elk moment een Amerikaans toestel over kan komen om de omgeving in lichterlaaie te zetten met napalm. Sommige beelden staan in het geheugen gegrift …

 4. Hier ook altijd eigen foto’s (elke 10 minuten een andere bovendien) op de desktop en in de screensaver. Zo zie je je eigen foto’s tenminste in plaats van dat ze bij die andere 7000 in mapjes blijven zitten, en mijn ervaring is dat het niet eens foto’s van mooie dingen hoeven zijn maar heel alledaagse zijn op dat formaat ook schitterend (vooral over twee schermen waarvan een breedbeeld). Ik heb hier foto’s van het hoge gras in de wei en de wilde aardbeitjes langs de oprit, die irl eigenlijk niks bijzonders zijn maar op dat formaat worden ze geweldig.

 5. Dat moet een mooie reis zijn geweest. Vind het zelf ook leuk om te varieren op mijn beeldscherm en op mijn Smartphone met foto’s… in dit geval vind ik de kleurenfoto mooier, hoewel ik zwart-wit vaak ook heel mooi vind.Bij de zwart-witte lijkt het net of het wat langer geleden is….. nog een fijne dag…

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: