Windows 7 Xperience – door Frank (van IkFotograag.nl)
Windows 7 Xperience – door Frank (van IkFotograag.nl)

Windows 7 Xperience – door Frank (van IkFotograag.nl)

Sinds gisteren gaan Sjoerd en bovengetekende weer eens samen naar school. Dat was inmiddels al weer een jaar of vijf zes geleden. Sindsdien zijn we alleen individueel op cursus geweest. Deze keer gaan we ons verdiepen in Windows 7. Ideaal voor ons is dat de cursus in de avonduren gegeven wordt. We hadden dit ook in een tweeweekse crashcursus overdag kunnen doen, maar we hebben gekozen voor 14 lesavonden bij ons in de buurt, namelijk in Heerlen. Hetgeen door ons weer als veel relaxter wordt ervaren dan twee weken ergens naar die schier onbereikbare Randstad te moeten. Windows 7 staat thuis natuurlijk al lang op onze desktops en we kunnen hiermee best ons deuntje meeblazen. Maar deze specifieke cursus is bedoeld om Windows 7 op honderden Pc’s te krijgen zonder met de DVD overal langs te moeten. Zo als wij het dan gaan inrichten zie je waarschijnlijk niet eens meer dat het Windows 7 is. Niet dat dat zo leuk is, maar uiteindelijk is Windows 7 alleen maar bedoeld om je programma’s te laten werken. We kiezen voor performance en functionaliteit. Hadden we dan niet net zo goed op Windows XP kunnen blijven? Eigenlijk wel, want dat werkt ook nog steeds goed, maar Microsoft stopt volgend jaar met de ondersteuning hiervan, en zonder dat kun je je als bedrijf niet permitteren. Het installeren is deel een van de cursus; de laatste lessen gaan dan over troubleshooten. Mocht er iets toch niet zo goed werken als gehoopt dan weten we waar we moeten zoeken. Hoop ik.

w7

16 Comments

   1. @ Frank: Bijna achttien jaar gewerkt op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en daar werkte iedereen, ook in de kantoorautomatisering, met een MAC. Bij de omroepen is dit ook het geval. Het hangt dus af in wat voor arbeidsorganisatie je werkt. Nu in de privésituatie werk ik op een MacBook Pro en zij een iPad.
    Dat jullie de kursus dicht bij huis hebben gekozen, kan ik me voorstellen. Het rijden naar de Randstad (waar precies?) is één doffe ellende met al die files en nog eens files. Vanuit een Andalusië waar het al voorjaar is, ga ik je groeten, ook namens Mara.
    Saludos
    Albert

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.