Windows 7 Xperience – door Frank (van IkFotograag.nl)

Sinds gisteren gaan Sjoerd en bovengetekende weer eens samen naar school. Dat was inmiddels al weer een jaar of vijf zes geleden. Sindsdien zijn we alleen individueel op cursus geweest. Deze keer gaan we ons verdiepen in Windows 7. Ideaal voor ons is dat de cursus in de avonduren gegeven wordt. We hadden dit ook in een tweeweekse crashcursus overdag kunnen doen, maar we hebben gekozen voor 14 lesavonden bij ons in de buurt, namelijk in Heerlen. Hetgeen door ons weer als veel relaxter wordt ervaren dan twee weken ergens naar die schier onbereikbare Randstad te moeten. Windows 7 staat thuis natuurlijk al lang op onze desktops en we kunnen hiermee best ons deuntje meeblazen. Maar deze specifieke cursus is bedoeld om Windows 7 op honderden Pc’s te krijgen zonder met de DVD overal langs te moeten. Zo als wij het dan gaan inrichten zie je waarschijnlijk niet eens meer dat het Windows 7 is. Niet dat dat zo leuk is, maar uiteindelijk is Windows 7 alleen maar bedoeld om je programma’s te laten werken. We kiezen voor performance en functionaliteit. Hadden we dan niet net zo goed op Windows XP kunnen blijven? Eigenlijk wel, want dat werkt ook nog steeds goed, maar Microsoft stopt volgend jaar met de ondersteuning hiervan, en zonder dat kun je je als bedrijf niet permitteren. Het installeren is deel een van de cursus; de laatste lessen gaan dan over troubleshooten. Mocht er iets toch niet zo goed werken als gehoopt dan weten we waar we moeten zoeken. Hoop ik.

w7

16 Comments

 1. Zou voor mij ook niet slecht zijn eens een cursus te volgen, snap nog weinig van mijn windows 7 maar ja het werkt en dat is het belangrijkste. 🙂

 2. Ha Frank,

  Een avondje school is niet zo erg.
  hier heb ik ook 7, maar op een andere pc nog steeds xp met diverse randapparatuur. oma

 3. 14 lessen over Windows 7, nou dat moet dan behoorlijk anders zijn dan de vorige versie, wat ik mij niet kan indenken.

 4. Ik ben ondertussen al Windows 8 aan het testen. Dat wordt vingeren op het scherm.

 5. Dat is dan toch een teken dat het ingewikkeld genoeg is, dat ze er een heuse cursus aan kunnen spenderen.
  Zo blijven we bezig om up to date te blijven.

 6. succes met de cursus,
  hier op het werk gaan we dit jaar ook over op 7 mag ook wel tijd worden…….

 7. Voor het aantal PC,s en de Mac die ik heb hoef ik gelukkig niet naar een cursus.

 8. Sicces, zowel met de cursus als vervolgens het in praktijk brengen van hetgeen jullie er de komende tijd leren.

 9. Tja, ik ben er echt uit, WIN. Zit al twee jaar op de Mac en wil niet meer anders.

  •  
   Mac’s worden bij weinig bedrijven gebruikt. Tegenwoordig maakt het denk ik ook niet veel uit, Windows, Linux, Mac… Als de software die je wil/moet gebruiken het er maar op doet! Onze bedrijfssoftware loopt niet op Linux en niet op Mac.
    

   • @ Frank: Bijna achttien jaar gewerkt op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en daar werkte iedereen, ook in de kantoorautomatisering, met een MAC. Bij de omroepen is dit ook het geval. Het hangt dus af in wat voor arbeidsorganisatie je werkt. Nu in de privésituatie werk ik op een MacBook Pro en zij een iPad.
    Dat jullie de kursus dicht bij huis hebben gekozen, kan ik me voorstellen. Het rijden naar de Randstad (waar precies?) is één doffe ellende met al die files en nog eens files. Vanuit een Andalusië waar het al voorjaar is, ga ik je groeten, ook namens Mara.
    Saludos
    Albert

 10. Wat moet moet, en dan maar liever dichtbij huis. Succes samen.

 11. Zo’n overstap gaan ze komend jaar bij ons op het werk ook doen. Tegelijk met het verstrekken van nieuwe hardware, want een XP machine trekt meestal geen 7.

 12. Succes Frank ! Dit ziet er heel interessant uit ! Had ik maar de tijd!

 13. 14 lesavonden. Mmmmmmmm ik denk dat ik dan weer voor overdag had gekozen. Ik heb binnenkort 4 lesavonden en dat vind ik al voldoende.

  Love As always
  Di Mario

 14. Ik kan me voorstellen dat het rustiger is om de cursus in de avond te doen.
  En dichter bij huis, ook heel prettig.
  Succes..!!

Geef een reactie