Vrijdag de dertiende

Ik ben niet echt bijgelovig, maar na al die jaren ben ik nog steeds niet vergeten dat het op vrijdag de dertiende was dat ik een rot smak op het fietspad maakte. Kinderen hadden daar aan een omheining een stuk nylon band, wat om een pallet met stenen zat, gebonden. Het was rot weer, het waaide en ja hoor, dat stuk nylon band waaide over mijn stuur en zette zich vast in de remhendel van mijn racestuur. De fiets stond onmiddellijk stil en ik vloog met een grote boog voor over mijn fiets. Een natuurlijke reactie, valbreken verleer je nooit meer als je aan judo doet of hebt gedaan, zorgde ervoor dat ik netjes via een koprol terecht kwam. Maar goed, alleen een racebroek en shirt beschermen niet zoveel en ik zat onder de bulten en schrammen. Toen ik een uur later dat normaal, mobieltjes waren er destijds nog niet, binnen kwam, zei mijn vrouw: “goh, ik dacht dat je naar de kapper was”. En ieder keer dat het vrijdag de dertiende is, gaan deze gedachten weer door mij heen.

bVision Photography

20 Comments

 1. Nu snap je een beetje waarom wij niet graag op vrijdag de 13e gaan vliegen.
  Grtz Mara

 2. Niets van gemerkt… 13de, ach, het is zo weer de 14de.

 3. Ha Sjoerd,

  Zo is vrijdag de dertiende wel heel toepasselijk geworden, op de racefiets ga je ook wat nseller dan een gewone fiets. oma

 4. Nog ruim drie uur te gaan. En weer lijkt vrijdag de 13e haar reputatie niet waar te maken.

 5. ja, wat een laffe streek, gevaarlijke gekken!
  Dat had heel anders af kunnen lopen.
  En dat het vrijdag de 13 was vergeet je dus nooit meer.

 6. Rest mij de vraag of je wel eens op vrijdag de 13e naar de kapper bent geweest?

 7. ik ben niet bijgelovig want dat brengt ongeluk!

 8. Bij elke vrjjdag-de-13e zeg ik tegen mezelf dat er ook veel ongelukken op àndere data voorkomen, maar dat men die niet ‘meetelt’ ;-] Wel een goede tip, ik ga mn kinderen op Judo doen 😉

 9. Dus de judo heeft jou misschien wel voor een paar lelijke botbreuken behoed,wie weet zelfs je leven gered. Dat had je nooit kunnen denken toen je vroeger op de mat stond.

 10. Ik heb geen bijzondere herinneringen aan de 13e.

 11. O geen wonder dat je op die overdekte fietspaden gekomen bent. De opgewekte energie kan dan ook de bewakingscamera’s aansturen. Hoe weet je trouwens dat het kinderen waren? Is dat geen leeftijdsdicriminatie? Het kunnen ook best hangouderen geweest zijn hoor.

 12. Die rotkinderen ook altijd …
  Enfin, we zitten bijna op de helft van deze vrijdag de 13e. So far so good …

 13. Aj daar had je een rot smakker mee kunnen maken. Kan me voorstellen dat dat mee speelt. Ik ben wel wat oplettender op een dag als deze, niet omdat ik geloof maar meer omdat ik denk dat veel mensen zo gespannen zijn dat daar juist fouten of problemen van komen.

 14. Ik heb -gelukkig- helemaal niets met dat bijgeloof…

 15. Voorzichtig aan maar vandaag, ik ben op mijn hoede 😉

 16. vandaag mag ik meer dan ooit blij zijn dat ik niet bijgelovig ben

 17. Ollie zichzelf kennende is er niet gerust in vandaag 🙁

 18. Op vrijdag de 13de behoor je het best thuis te blijven./ Maar ja, daar kan ook van alles mis gaan.

 19. Ik vind op een vrijdag de dertiende om naar de kapper te gaan nou niet echt de perfecte dag. Stel je voor dat die kapper last heeft van de vrijdag de dertiende, dan heb jij het ook.

  Love As always
  Di Mario

 20. Wat een rotstreek van die kinders.
  Ik kan me voorstellen dat je dat nooit vergeet.
  Zelf heb ik niets met vrijdag de 13e, maar heb er deze keer ook een blogje over. Zoals zovelen denk ik.

Geef een reactie