Vrijdag de dertiende
Vrijdag de dertiende

Vrijdag de dertiende

Ik ben niet echt bijgelovig, maar na al die jaren ben ik nog steeds niet vergeten dat het op vrijdag de dertiende was dat ik een rot smak op het fietspad maakte. Kinderen hadden daar aan een omheining een stuk nylon band, wat om een pallet met stenen zat, gebonden. Het was rot weer, het waaide en ja hoor, dat stuk nylon band waaide over mijn stuur en zette zich vast in de remhendel van mijn racestuur. De fiets stond onmiddellijk stil en ik vloog met een grote boog voor over mijn fiets. Een natuurlijke reactie, valbreken verleer je nooit meer als je aan judo doet of hebt gedaan, zorgde ervoor dat ik netjes via een koprol terecht kwam. Maar goed, alleen een racebroek en shirt beschermen niet zoveel en ik zat onder de bulten en schrammen. Toen ik een uur later dat normaal, mobieltjes waren er destijds nog niet, binnen kwam, zei mijn vrouw: “goh, ik dacht dat je naar de kapper was”. En ieder keer dat het vrijdag de dertiende is, gaan deze gedachten weer door mij heen.

bVision Photography

20 Comments

  1. Bij elke vrjjdag-de-13e zeg ik tegen mezelf dat er ook veel ongelukken op àndere data voorkomen, maar dat men die niet ‘meetelt’ ;-] Wel een goede tip, ik ga mn kinderen op Judo doen 😉

  2. O geen wonder dat je op die overdekte fietspaden gekomen bent. De opgewekte energie kan dan ook de bewakingscamera’s aansturen. Hoe weet je trouwens dat het kinderen waren? Is dat geen leeftijdsdicriminatie? Het kunnen ook best hangouderen geweest zijn hoor.

  3. Aj daar had je een rot smakker mee kunnen maken. Kan me voorstellen dat dat mee speelt. Ik ben wel wat oplettender op een dag als deze, niet omdat ik geloof maar meer omdat ik denk dat veel mensen zo gespannen zijn dat daar juist fouten of problemen van komen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.