Roestieke bouwgevalletjes – Bingelrade Lambertus kerk

bVision Photography

Jarenlang rijdt ik al door dit dorp heen. Het wordt dus eens tijd om daar wat rustieke bouwgevalletjes uit te halen. Dit clubgebouw van Rooms Katholieke aard en ontworpen door J.E. Schoenmaekers uit Sittard, werd in 1935 gebouwd en is opgetrokken uit een gelige baksteen. Het doet een beetje denken aan de Amsterdamse stijl. Het staat bovenop de kerkberg op de plaats van de oude dorpskerk. Het gebouw is niet te missen. Het heeft echter ook een nadeel, waar je ook gaat staan je kijkt er altijd tegen op, en dat geeft enige vertekening in perspectief. Als het eens mooi weer is gaat deze in de herhaling, en dan neem ik een ladder mee…

bVision Photography

20 Comments

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.