1907 Dolson Model F

bVision Photography

Vandaag weer even een stuk terug in de historie van de automobielen. Amerika in het jaar 1904. Dan rolt in Michigan USA, of nog iets preciezer Charlotte, Michigan de eerste Dolson Automobile uit de garage van de gebroeders Dolson. Uiteraard een gedeeltelijk houten carrosserie met daarover veel plaatwerk in diverse materialen. Startend met een 20 to 60 pk motor. De meeste modellen waren geschikt voor meer dan 4 personen, historische SUV’s

bVision Photography

In 1907 rolt het laatste model de fabriek uit de Dolson Model F. Een waarlijk schitterende auto, en dit is het enige bekende exemplaar. Op de foto oogt hij een beetje als een Dinky Toy die net uit een doosje komt. Maar deze is echt en te koop voor iets meer dan menig jaarsalaris. Alles aan deze auto is echt, de acetyleen lampen de kerosine lampen, de gasgenerator en het werkt allemaal perfect.

bVision Photography

De foto’s zijn afkomstig van Hyman Ltd alwaar je deze auto ook kunt kopen.

15 Comments

 1. Het kan niet meer, maar van mij zouden ze zo nog rond mogen rijden.
  Fijn weekend, Sjoerd.

 2.  
  Een mooi ding, maar om er mee te rijden, dat is zonde. Deze Dolson is een museumstuk. En als je er dan toch mee zou rijden en je banden verslijt, ik denk dat je een PL moet afsluiten om nieuwe ergens te laten maken. Kwikfit zal ze in ieder geval wel niet hebben.
   

 3. zo’n gaaf ding. dat zijn auto’s waarvoor je stil gaat staan.

  Love as Always
  Di Mario

 4. wat een pracht exemplaar, zo maken ze ze niet meer.

 5. Mooi! Die witte banden maken ‘m helemaal af.

 6. cool is ie zeker, maar zonde om er mee te rijden……

 7. ja, dat is nog echt sjiek he, alsware het een koets!

 8. Hopelijk koopt een museum ‘m, dan kunnen een hoop mensen van z’n strak gelakte uiterlijk genieten 🙂

 9. Ik vind het meer koetsjes dan auto’s… en eigenlijk ook niet zoveel aan…

 10. Je hebt wel handenvol werk om de banden zo wit te houden, en veel groene zeep.

 11. Ha Sjoerd,

  Het is net echt of hij uit een doosje komt.
  Wel een schitterende auto.
  Wel kort bestaan het bedrijf, kwam dat door Ford? oma

 12. In eerste instantie moest ik als autoliefhebber van groot en klein denken aan een Marchtbox van Lesney, maar toen ik verder las presenteerde jij een echte auto waar de charme en nostalgie van afstraalt. Terecht dat je deze plaatst in je virtuele garage.
  O.T. Wat voelt het lekker om weer gezond te zijn en met een zon die lekker schijnt.
  Saludos de
  Albert

 13. Heeft hij ook foto’s van een Porsche?

Geef een reactie