Toyota 1000 Special
Toyota 1000 Special

Toyota 1000 Special

bVision Photography

De laatste auto van dit jaar rijdt mijn virtuele garage in, een Toyota. Geen topmodel en niet in topconditie, maar wel een monument in de tijd. Hij zag er alleen een beetje afgeleefd uit, zeg maar sjofel en dat mag ook wel als je bijna 30 40 jaar oud bent (1972). Deze Toyota heeft op zich niets specials dan alleen zijn naam. Toch was het de Volkswagen onder de Japanners. En in de tijd dat ik mijn eerste auto’s versleet, is dit kistje van de band gerold. Ik weet nog goed dat een collega van mij er zo een had. Een ding was zeker, het liep altijd. Het verbruik viel best mee, de auto woog maar 672 kg en had een viercilinder benzinemotor. Niets mis mee dus. Gewoon een alledaagse auto voor de kleine man en duur dat die was, wel 3290 euro in die tijd. En ook daarom mag hij naar binnen.

bVision Photography

18 Comments

 1. O.T. Onze laatste log in 2011 hebben we gemaakt met een grote knipoog naar Zuid Limburg waar wij 5 prachtige dagen hebben doorgebracht in november van dit jaar. Het weer werkte 100% mee met elke dag strakblauwe luchten. De foto’s komen nog eens op onze blog.
  We zijn benieuwd of er bij jou jeugdsentimenten los komen bij het zien van die LTM bus.
  Fijne jaarwisseling.
  Hoije / Saludos
  Albert y Mara

 2. Een typisch koekblik uit de jaren 70. Voor geen goud dat we zo’n auto namen. In de seventies hebben we gereden Mini Cooper, Mini Clubman, Ford Capri I, Ford Capri II en Ford Taunus toen de tweede zoon geboren was. Het jeugdsentiment komt op de laatste dag van dit jaar door deze log bij mij bovendrijven. Dank je Sjoerd.
  Voor een reactie bij jou hoef ik gelukkig niet te praten. Je snapt me vast wel en jij ook sterkte met je lichaam. Dat 2012 ons alle goeds mag brengen, zeker qua gezondheid.
  Grtz Albert

 3. oma

  Ha SJoerd,

  Een bekende van de weg, zo is Toyota begonnen en zich door ontwikkeld.
  Toyota is nog steeds een betrouwbare auto.oma

  ot, weet niet hoeveel keer de programma’s zijn beluisterd, op de weblog en website wir-3 zijn ze te beluisteren.
  De dat over het hele jaar een bekijken, maar we zitten met 3 personen op de server.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.