Toyota 1000 Special

bVision Photography

De laatste auto van dit jaar rijdt mijn virtuele garage in, een Toyota. Geen topmodel en niet in topconditie, maar wel een monument in de tijd. Hij zag er alleen een beetje afgeleefd uit, zeg maar sjofel en dat mag ook wel als je bijna 30 40 jaar oud bent (1972). Deze Toyota heeft op zich niets specials dan alleen zijn naam. Toch was het de Volkswagen onder de Japanners. En in de tijd dat ik mijn eerste auto’s versleet, is dit kistje van de band gerold. Ik weet nog goed dat een collega van mij er zo een had. Een ding was zeker, het liep altijd. Het verbruik viel best mee, de auto woog maar 672 kg en had een viercilinder benzinemotor. Niets mis mee dus. Gewoon een alledaagse auto voor de kleine man en duur dat die was, wel 3290 euro in die tijd. En ook daarom mag hij naar binnen.

bVision Photography

18 Comments

 1. Dat merk is niet stuk te rijden. Maar niet mijn oldtimer.

 2. tja, niet een autootje waarvoor ik naar de showroom of een automuseum zal rennen. Een nagemaakte Opel Kadett?

 3. Grappig karretje, ik herken hem niet………

 4. O.T. Onze laatste log in 2011 hebben we gemaakt met een grote knipoog naar Zuid Limburg waar wij 5 prachtige dagen hebben doorgebracht in november van dit jaar. Het weer werkte 100% mee met elke dag strakblauwe luchten. De foto’s komen nog eens op onze blog.
  We zijn benieuwd of er bij jou jeugdsentimenten los komen bij het zien van die LTM bus.
  Fijne jaarwisseling.
  Hoije / Saludos
  Albert y Mara

 5. In die tijd hadden ze nog guldens! Hier tenminste.
  Ja, hij ziet er wel uit alsof die doet waar die voor gemaakt is.

 6. Een typisch koekblik uit de jaren 70. Voor geen goud dat we zo’n auto namen. In de seventies hebben we gereden Mini Cooper, Mini Clubman, Ford Capri I, Ford Capri II en Ford Taunus toen de tweede zoon geboren was. Het jeugdsentiment komt op de laatste dag van dit jaar door deze log bij mij bovendrijven. Dank je Sjoerd.
  Voor een reactie bij jou hoef ik gelukkig niet te praten. Je snapt me vast wel en jij ook sterkte met je lichaam. Dat 2012 ons alle goeds mag brengen, zeker qua gezondheid.
  Grtz Albert

 7. Oh wat een schatje. Ja ik zou hem voor een DAF of een Fiat hebben aangezien 🙂

 8. Ik wist eigenlijk niet dat Toyota al zolang auto’s maakte.

 9. mijn allerliefste wensjes voor het nieuwe jaar

 10. Niks mis mee. Ik rijd al een kleine 30 jaar naar volle tevredenheid Toyota.
  Goede jaarwisseling gewenst.

 11. Je kunt zien dat de auto geleefd hebt. Voor hem of haar een welverdiende rust in de garagerusthuis. Ik hoop dat wij in het komende jaar gewoon verder gaan. Prettige jaarwisseling.

 12. Dat zijn toch eigenlijk de beste, geen spatjes, niet duur en het altijd doen. Ik vind hem er eigenlijk nog best uitzien na al die jaren.

 13. Ik vond de wagen altijd een beetje op een DAF lijken vanaf een afstand. Hij ziet er wel knus uit zo die oude 2 deurs.

 14. 40, kijk het feit dat ik al meer dan tien jaar roep dat ik 29 word wil niet zeggen dat deze auto daar ook last van zou hebben. ;-0

  Love as Always
  Di Mario

 15. Wat een heerlijk gedateerd autootje

 16. Nog steeds betrouwbaar en aan de prijs.

  Het einde van het jaar is geen einde en geen begin,
  maar een voortgaan met alle wijsheid die ervaring ons kan bijbrengen.
  Fijne jaarwisseling.

 17. Ha SJoerd,

  Een bekende van de weg, zo is Toyota begonnen en zich door ontwikkeld.
  Toyota is nog steeds een betrouwbare auto.oma

  ot, weet niet hoeveel keer de programma’s zijn beluisterd, op de weblog en website wir-3 zijn ze te beluisteren.
  De dat over het hele jaar een bekijken, maar we zitten met 3 personen op de server.

Geef een reactie