Mooi uitzicht – door Frank
Mooi uitzicht – door Frank

Mooi uitzicht – door Frank

Mijn moeder woont in een verzorgingshuis in Veghel. Ze verblijft daar op een gesloten afdeling want ze is dementerend. Ze kon na het overlijden van mijn vader vorig jaar echt niet alleen thuis blijven. Mijn vader heeft haar tot zijn overlijden iedere dag verzorgd. Toen we haar vorig voorjaar daar brachten, keek ik vanuit haar kamer door de raam naar buiten en zag het uitzicht wat ze had op de rivier de “Aa”. Ik zeg “nou mooi uitzicht heb je hier”, want je wil op zo’n moment er toch een positieve draai aan geven. Waarop ze meteen antwoordde “wil je misschien ruilen”? Ze was toch nog niet zo dement, dat ze niet wist dat ze niet meer thuis was, ondanks dat ze haar eigen meubels en andere spulletjes had. Ik stond daar dus even mooi “met de mond vol tanden”.

Hieronder een foto van het uitzicht welke ik afgelopen zondag maakte met de telefoon. Nu met een wat winters landschap.

20 reacties

 1. Ik heb alleen mijn vader nog, hij wordt dit jaar 81 en heeft het geluk nog steeds zelfstandig te mogen wonen. Ik kan me voorstellen dat dit erg moeilijk is, voor alle partijen.

  Veghel is best in de buurt voor mij…morgen ben ik in Uden, dat is nog dichter bij Veghel 😀

  Fijne donderdag alvast.
  Liefsss

 2. Dit is nog een antwoord voor Sjoerd-Heksenberg…Galgenbargje..Het klinkt allebei luguber…. En voor jou Frank… mijn moeder zit ook in een een verzorgingstehuis, maar dit uitzicht is veel mooier…je hebt er een mooie foto van gemaakt…Agnès

 3. Tja, er gaat niets boven ons eigen nest…. zo vertrouwd. En op oudere leeftijd nog eens verhuizen is hetzelfde als oude bomen verplaatsen: het is niet of moeilijk aarden. Maar die wijsheid hoef ik jou niet te vertellen 😉 Wel mooi dat jouw moeder meteen repliek gaf, da’s beter dan apatisch. Om er een positieve draai aan te geven.
  😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.