Roken
Roken

Roken

Snif, snotter, kuch, ja hoor het is er weer tijd voor. Ik ben weer snotverkouden en heel zielig uiteraard. Ik heb de laatste twee dagen reeds enkele keukenrollen (van de Lidl) versleten, heb een kop als een riethammer, het behang is van mijn neus af en mijn lippen zijn als schuurpapier. Ziet u het een beetje voor u, en dat met de carnaval en in mijn vakantie. De carnaval was het niet, dat werkt wel aanstekelijk op de lachspieren, maar zorgt echt niet voor een spontane verkoudheid. Alhoewel, achter mij bij het kowrenne stond een zeldzaam nog rokend exemplaar van het vrouwelijke geslacht. Nu lees ik net in de digitale editie van de krant dat er nog maar 25 procent van de Nederlanders rookt. Laat mij dat nu verbazen, ik dacht dat er inmiddels bijna niemand meer rookte. In mijn omgeving ken ik geen mensen die roken. Onze familie is helemaal rookvrij, mijn werkomgeving is helemaal rookvrij dus wat blijft er dan nog over, juist U… en die lui in die coffeeshops.

bVision Photography

23 Comments

 1. Hopelijk helpt de 14 daagse vakantie om over je verkoudheid heen te komen. Dan wat betreft het roken. Ik mag me gelukkig prijzen dat ik sinds mei 2003 van de ene op de andere dag gestopt ben met roken. Oh oh wat voelt dat soms lekker als ik andere nog zie paffen bij de rookpaal op een station of buiten bij een restaurant. Leuk weetje voor jou, het laatste pakje shag heb ik bewaard en je lacht om de prijs van 9 jaar geleden. Alleen daarom ben ik blij dat ik gestopt ben. Fijn weekend toegewenst.
  Saludos de
  Albert

 2. Ik heb heel wat jaren gerookt, maar nu al ruim 6 jaar niet meer. Wiet heb ik een paar maal geprobeerd, maar dat was het niet. Aan leerlingen leg ik altijd uit: Het gevaar dat je overdag zo maar wat wiet neemt in een joint is veel groter dan dat je een glas wijn drinkt. Ik neem geen fles wijn mee in mijn tas, maar een sticki past in elk klein hoekje en gaatje. Vinden ze meestal wel wat hebben.

 3. oma

  Ha Sjoerd,

  Was het maar waar dat de familie en omgeving rookvrij waren.
  Kan zomers soms niet in de tuin zitten zonder de sigareten rook van de buren.
  We schieten op naar de nul. oma

 4. Ach, die losers, die tellen toch niet mee. Als ik verkouden ben (gebeurt toch nog wel een enkele keer) koop ik voor de gelegenheid extra zachte tissues. Geen wonder dat je een schrale neus en lippen hebt als je snuit in keukenpapier. Verkoudheid is al vervelend genoeg, dan mag je je het leven wel een klein beetje aangenamer maken.

 5. Ik rook niet en vind rokers stinken haha, niet dat ik nu zo’n keurig net meisje ben hoor, maar ik heb gewoon wat tegen rook en al helemaal tegen blowers.Wel een leuke bewerkte hennep foto trouwens, zo ga je vast kijken na een flinke joint…

 6. Sinds ik een griepprik krijg ben ik ook zelden nog verkouden. Heerlijk, want de symptonen die jij hier beschrijft zijn toch niet echt aanlokkelijk. Bah, alleen die neus al. En jullie mannen kunnen ook zo lekker onder zoiets lijden, hé? “Schat, waar liggen de paracetamolletjes?” Hahahaha.

  Roken doe ik niet, maar mijn schoonfamilie zorgt voor een groot gedeelte van de omzet van tabaksindustrie. Dus ja: ik ken er nog genoeg die roken. Smerige gewoonte. Maar ik zou toch weleens willen weten wat een blowtje met je doet. Uit nieuwsgierigheid. Dat is dan weer echt een vrouwending. Alles willen weten! 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.