Flashback

Flashback

Bij het bladeren door wat oude foto’s kwam ik de onderstaande foto tegen in destijds nog Tsjecho-Slowakije, het land van de Pils en de Budweiser (České Budějovice). We praten dan over juli 2004. Een land waar men eerder weigerde om Duits te spreken, Nederlands “ein komisches Deutsch” was, maar men wel op iedere straathoek stond te roepen om dollars of marken om in de belastingvrije winkels te kunnen uitgeven. Het enige wat je destijds op iedere straathoek hoorde was “Geld Tauschen”. In 2004 was dat al anders, mensen waren niet meer zo wantrouwig, de russen waren verdwenen en onderstaand bord kon dus heel goed. Alleen of ze die talen daar ook spraken… ik geloof er niets van.

bVision Photography

21 Comments

 1. Een hele leuke log die mij doet terugdenken aan de 70’s in Spanje. Bij een winkel stond toen: “Hier spricht man Hollands”. Het enige wat de winkelier kon zeggen in het Nederlands was ‘Dank-je-wel’ en in het Duits ‘Wiedersehn’. Goed weekend Sjoerd en geniet van je laatste week krokusvakantie.
  Zaterdagse ochtendgroeten
  Mara

 2. Kost heel wat jaren voor zo’n land weer helemaal bijgetrokken is.
  Heb dat destijds in Oost Duitsland gemerkt waren ook niet echt het leukste volk.
  Off topic, wordfeud is echt leuk.
  Maar begin er maar niet aan want je bent zo de hele dag door aan het spelen 🙂

 3. Nou, toen wij er waren in 2008 schoot het nog niet erg op. Zwijgzaam volkje, die Tsjechen. Maar geleidelijk aan zullen ze wel opener worden, 50 jaar Russen over de vloer dat moet even slijten.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: