De fotoclub

bVision Photography

Gisteren was een bijeenkomst bij een van de leden van de fotoclub die een eigen studio heeft, of moet ik zeggen had. Alles was namelijk al verkocht en zou na deze avond de dozen in gaan. Hij had een model geregeld dat door ons amateurs op de korrel genomen mocht worden in dit geval een mannelijk model, maar dat maakt niets uit. Uiteraard stonden de hapjes en de drankjes ook klaar. Of dat nog dezelfde waren als van een maand terug, toen het feest niet doorging heb ik maar niet gevraagd. Studiofotografie is spelen met licht, in dit geval, kunstlicht. Eenmaal alles goed ingesteld, doet het model de rest. De twee voorbeelden die u hier ziet, zijn gewoon met een andere set-up gemaakt. Iedereen kijk anders naar een model en naar het beschikbare licht. Voorwaarde is wel dat u weet hoe een camera handmatig te bedienen is, anders gaat het helemaal fout.

bVision Photography

20 Comments

 1. Moet je mijn twitter foto van nu eens zien…

 2. Dit soort fotos trekt mij dan weer totaal niet.

 3. Lastig. Dit is wel een apart model.Aparte mannelijke kop!

 4. Je hebt met de verschillende belichtingen het fotomodel goed op de plaat gezet. Foto twee geniet mijn voorkeur, want daar valt iets te raden. Nogmaals fijn weekend.
  Saludos de
  Albert

 5. O ja Sjoerd,

  Het nu ook een playlist geplaatst op de weblog, dat was je verzoek.
  Ben het vorige week vergeten, maar zal het nu elke week doen. oma

 6. Ha Sjoerd,

  Foto 1, is een open foto en 2 is meer een gesloten, denk ik.
  Als het model maar geen maand in de kast heeft noeten staan. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 7. Neem me niet kwalijk. Maar wie maakt nou de foto’s. het model of de fotograaf. Ik bedoel maar. Vandaar mijn complimenten voor jouw foto’s.

 8. Mij lijkt het dan wel eens leuk als je laat zien hoe mis het kan gaan. Het lijkt anders zo makkelijk.

 9. Ook bij bestaand licht kun je mooie portretten maken, in dit geval vind ik nummer 1 het mooiste… de tweede heeft teveel schaduw links, vind ik… mooi gedaan, hoor….Agnès

 10. Foto 1 vind ik niet zo mooi, een groot deel van zijn gezicht (zijkant) is slecht belicht, tevens is zijn gezicht teveel aan de zijkant van de foto, wat stoort door de belichting. Foto 2 vind ik wel mooi, je ogen worden getrokken naar zijn goed belichte gezicht. De rest is donker en leidt niet af.

 11. ja, dat zegt de kenners meer dan de leken.
  De leken zien gewoon wat er te zien is.

 12. Het lijkt me zeker erg moeilijk.Ik vind ze allebei goed gelukt hoor

 13. Mensen interesseren me dan weer minder qua fotografie.. Ik maak de foto altijd op het verkeerde moment…

 14. Ik ben niet zo’n modellenfotograaf, ik trek er toch liever op uit met mijn camera. Maar ik geef toe, dat ik er best wel wat van zou kunnen leren.

 15. Gaaf om zo met je camera te kunnen experimenteren. Ik vind ze allebei even mooi. Je kan het goed, Sjoerd!

 16. 1 model kan 1,000 verschillende foto’s opleveren, afhankelijk van wie ze maakt, dat is het leuke van fotografie

 17. die cursus portret hoop ik binnenkort ook te doen.
  Best moeilijk, ga toch voor foto 1.

 18. spijtig dat de studio van de fotoclub er niet meer is, hopelijk vinden jullie een nieuw onderkomen ….

  Ik ga voor de eerste foto, die toont een beetje meer licht

 19. Ach bij foto 2 laat ie zien dat hij ook een duistere kant heeft ;-0

  Love As always
  Di Mario

 20. Ja licht doet veel. Foto 1 is in mijn ogen dan ook het best gelukt.
  Op naar een fijn weekend.

Geef een reactie