De fotoclub
De fotoclub

De fotoclub

bVision Photography

Gisteren was een bijeenkomst bij een van de leden van de fotoclub die een eigen studio heeft, of moet ik zeggen had. Alles was namelijk al verkocht en zou na deze avond de dozen in gaan. Hij had een model geregeld dat door ons amateurs op de korrel genomen mocht worden in dit geval een mannelijk model, maar dat maakt niets uit. Uiteraard stonden de hapjes en de drankjes ook klaar. Of dat nog dezelfde waren als van een maand terug, toen het feest niet doorging heb ik maar niet gevraagd. Studiofotografie is spelen met licht, in dit geval, kunstlicht. Eenmaal alles goed ingesteld, doet het model de rest. De twee voorbeelden die u hier ziet, zijn gewoon met een andere set-up gemaakt. Iedereen kijk anders naar een model en naar het beschikbare licht. Voorwaarde is wel dat u weet hoe een camera handmatig te bedienen is, anders gaat het helemaal fout.

bVision Photography

20 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Foto 1, is een open foto en 2 is meer een gesloten, denk ik.
  Als het model maar geen maand in de kast heeft noeten staan. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 2. Foto 1 vind ik niet zo mooi, een groot deel van zijn gezicht (zijkant) is slecht belicht, tevens is zijn gezicht teveel aan de zijkant van de foto, wat stoort door de belichting. Foto 2 vind ik wel mooi, je ogen worden getrokken naar zijn goed belichte gezicht. De rest is donker en leidt niet af.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.