Verslapen – door Frank (van Ikfotograag.nl)
Verslapen – door Frank (van Ikfotograag.nl)

Verslapen – door Frank (van Ikfotograag.nl)

Van de week was ik op Madddoxs Blog. Hij heeft wat leuke stukjes muziek van Youtube gelinkt staan en daarbij ook een aantal nummers van Earth and Fire. De zangeres Jerney zingt volgens mij allang niet meer, een van haar laatste wapenfeiten was dat ze in de jury van het tv-programma idols zat, Jerney was vroeger zelf een “idol” Ze liet met haar verschijning meerdere mannenharten op hol slaan, ook het mijne, alhoewel ik pas een jaar of 14 was, toen ik Earth and Fire leerde kennen. Op gebied van de Nederlandse Popmuziek is Earth and Fire, voor mij de absolute nummer een. Ik luister nog vaak naar hun muziek, vooral de oudere nummers.

Zo heb ze ook meerdere keren life zien optreden. Het was alsof er dan een muur van muziek over je uitgestort werd. Anders kan ik het niet beschrijven. Ik heb dat ook nooit met geen enkele andere band nog meegemaakt. Ze traden ook eens op toen ik in militaire dienst zat bij ons op de kazerne. We waren net terug van een weekje of wat oefening, het was winter en het had flink gevroren, we hadden het dan ook erg koud gehad, met het eten was het ook niet goed gegaan, we hadden ook vaak honger gehad. En omdat we destijds ook recht op ontberingen hadden, had de baas (Kapitein) bedacht dat we ook niet veel slaap nodig hadden. Dus terug op de kazerne, alles opgeruimd en schoongemaakt, inspecties gehad of alles wel mesbreed opgevouwen in je kast lag en vooral of je geweer wel schoon was, daarna waren we eindelijk vrij. Een hete douche, schone kleren, een warme maaltijd, wij boften we hadden een heel goede kok op de kazerne en daarna naar de zaal. Het was een luxe theaterzaal daar op de kazerne, met zachte stoelen en het was er lekker warm. De muur met muziek werd over ons uitgestort, en met een behoorlijk volume, want aan decibellen deed men nog niet destijds, en ik heb een paar uur heerlijk zitten slapen.

23 Comments

 1. Ja, Frank, vroeger zag Jerney er stukken beter uit dan jij èn ik *wink, big smile*, maar tegenwoordig weet ik het niet meer zo zeker. Dan over dat verslapen, dat komt bij mij niet meer voor, want als je met pré-pensioen bent, bepaal jezelf je (werk)tijden. En weet je wat het probleem is? Ik heb het nog drukker dan toen ik werkte. Kom je later ook wel achter als het met jou zover is.
  Tot slot een link naar die videoclip van Jerney in haar mooie blauwe pak. Geniet ze.
  Saludos de Albert

  http://www.dailymotion.com/video/xbxkl_earth-and-fire-weekend_music

 2. Earth&Fire-Jerney Kaagman..ja dat waren nog eens tijden.. heb er erg goeie herinneringen aan… heb veel heel hard meegeazongen, heeeeeeeeeeeeeeerlijk… Memories, ook zo’n fantastisch nummer… Goed dat dit op deze manier weer wat “in ere” wordt hersteld.

  Ga toch ook weer eens grasduinen in hun muziek…

  Agnès

 3. earth & Fire vond ik een sterke groep , indertijd heb ik “Song of the marching children” kapotgedraaid. Ook waren ze sterk door de gebroeders Koerts , heb ze nog live meegemaakt en Ger had de eerste vorm van Synthesizer mee. en stekkers en aan knopjes draaien deed ie ! Het was peperduur ! En nu kan er een kind mee laten spelen ! Waar was dat een leuke tijd toen.

 4. Mijn favoriet is het nooit geweest, ik viel meer op Mariska Veres van Shocking Blue. En de nummer 1 als ik over de jaren heen kijk is voor mij toch Golden Earring… Dat zijn de echte Idols.

 5. Lekker slapen, dat is ook wat waard.
  Ik ken haar dan vooral van haar emotieloos gezicht.
  En verder kijk ik nooit naar zulke programma`s.
  De muziek is ook een beetje uit de tijd, terwijl veel oud spul nog prima klinkt is dat werk wel gedateerd.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.