Lotus Elise

bVision Photography

vandaag eens even geen klassieker, maar toch een interessante auto, de Lotus Elise S op de foto een 2007 versie, maar in werkelijkheid al gebouwd vanaf 1995. De auto moest de redding zijn voor het Lotus concept, en gezien het feit dat de fabriek het heeft overleefd. was deze versie redelijk succesvol. Niet meer voor mensen zoals ik, dan is er een takelwagen nodig om mij eruit te takelen, maar voor sportieve, slanke mensen zoals u, die hier leest. In eerste instantie geleverd met een 1.8 liter rover motor, maar na het faillissement van deze, vervangen door Toyota motoren. Het exemplaar waar u hier de foto’s van ziet stond gisteren geparkeerd bij restaurant de Lucht in Den Bosch. En zijn genomen op weg terug vanuit Almere, waar we even een auto hebben laten omschrijven van de leasemaatschappij naar particulier. Dat waren nog even meer dan 450 km even op en neer, en dat voor 5 minuten werk, dank u Athlon…

Brandstof Benzine
Aantal cilinders 4
Cilinderinhoud 1796 cm³
Vermogen 100 kW
Massa leeg voertuig 837 kg

bVision Photography

17 Comments

 1. Zag deze alleen nog maar rijden in Amerika, was wel leuk voor de foto omdat er n meisje in’t gezelschap was die ‘elise’ noemt..

 2. Een schitterende log, want dit was de droomauto van Mara. Helaas in die tijd net even te duur en daarom heb ik voor haar toen maar een Honda CRX DelSol gekocht. Daar is ze ook tevreden mee, maar als ze terug is in Holland, zal ik haar deze log laten zien. En dan weet ik dat haar ogen beginnen te twinkelen.
  Deze vakantie heeft ze haar iPad thuis gelaten.
  Nog een fijne zondag Sjoerd.
  Groeten
  Albert

 3. Ha Sjoerd,

  Wat zeg je nu, “aar voor sportieve, slanke mensen zoals u” dus ik kom niet in aanmerking.
  Ik ga voor de vrachtwagen, die ik op de achtergrond zie :)).
  Een leuke auto om even meer te scheuren, de Lotus dan. oma

 4. ik ben te stijf geworden om zo laag in auto te rijden.
  maar hij mag gezien worden.

 5. die is echt wel mooi, en de kleur is toppie………………….

 6. snel wagentje, maar veiligheidsvoorzieningen zitten er niet in, dan ga ik toch liever iets minder vlot….

  De koopprijs van de (ex-)leaseauto maakte een autoritje vast de moeite waard!

 7. Das een leuke gele wagen, valt goed op in het verkeer.

 8. Ik stap vast in, gordels vast en gaan….

  Love As Always
  Di Mario

 9. Opvallend is hij in elk geval wel!
  Hoe leuk. 🙂

 10. Niks voor mij, hij lijkt me te klein en ik zit ook graag hoog.
  En ik zou me een kanarie voelen.

 11. Mooi om te zien, maar met mijn lengte toch niet echt praktisch, lijkt me. Bij de volgende auto ga ik toch maar voor een wat hogere instap.

 12. Leuk ding hoor, helemaal mijn kleur ook 🙂

 13. Ik kan daar dus feitelijk gebruik van maken, maar ik stap toch lieve rin een auto waar alles wat hoger is.

 14. Daar wil ik wel een dagje mee toeren hoor

 15. Mooi ding, maar ik moet er met een schoenlepel in geholpen worden en als ik er uit wil, moet ik me er ook uit laten takelen, of op mijn knieën eruit kruipen. Een ander nadeel met dit soort autootjes is, dat als je de veiligheidsriem vergeet af te doen, dan heb je hem aan je rug hangen. Het lijkt wel een platte Smart.

 16. Nee, voor mij ook geen auto zo laag bij de grond.
  Wel een mooi exemplaar, maar toch liever eentje die makkelijker in en uitstapt en een beetje meer ruimte.
  Fijne zaterdag.

 17. ha, zo rijden er hier een paar in de streek,
  maar die zijn inderdaad verdomd klein,
  ik zou er ook niet ingeraken, en al helemaal niet meer uitgeraken 🙂
  maar ik wist niet dat dat maar een 1.8l motor was, die haalt zijn power dan vooral uit zijn laag gewicht?

Geef een reactie