Lotus Elise
Lotus Elise

Lotus Elise

bVision Photography

vandaag eens even geen klassieker, maar toch een interessante auto, de Lotus Elise S op de foto een 2007 versie, maar in werkelijkheid al gebouwd vanaf 1995. De auto moest de redding zijn voor het Lotus concept, en gezien het feit dat de fabriek het heeft overleefd. was deze versie redelijk succesvol. Niet meer voor mensen zoals ik, dan is er een takelwagen nodig om mij eruit te takelen, maar voor sportieve, slanke mensen zoals u, die hier leest. In eerste instantie geleverd met een 1.8 liter rover motor, maar na het faillissement van deze, vervangen door Toyota motoren. Het exemplaar waar u hier de foto’s van ziet stond gisteren geparkeerd bij restaurant de Lucht in Den Bosch. En zijn genomen op weg terug vanuit Almere, waar we even een auto hebben laten omschrijven van de leasemaatschappij naar particulier. Dat waren nog even meer dan 450 km even op en neer, en dat voor 5 minuten werk, dank u Athlon…

Brandstof Benzine
Aantal cilinders 4
Cilinderinhoud 1796 cm³
Vermogen 100 kW
Massa leeg voertuig 837 kg

bVision Photography

17 reacties

 1. Een schitterende log, want dit was de droomauto van Mara. Helaas in die tijd net even te duur en daarom heb ik voor haar toen maar een Honda CRX DelSol gekocht. Daar is ze ook tevreden mee, maar als ze terug is in Holland, zal ik haar deze log laten zien. En dan weet ik dat haar ogen beginnen te twinkelen.
  Deze vakantie heeft ze haar iPad thuis gelaten.
  Nog een fijne zondag Sjoerd.
  Groeten
  Albert

 2. oma

  Ha Sjoerd,

  Wat zeg je nu, “aar voor sportieve, slanke mensen zoals u” dus ik kom niet in aanmerking.
  Ik ga voor de vrachtwagen, die ik op de achtergrond zie :)).
  Een leuke auto om even meer te scheuren, de Lotus dan. oma

 3. Mooi ding, maar ik moet er met een schoenlepel in geholpen worden en als ik er uit wil, moet ik me er ook uit laten takelen, of op mijn knieën eruit kruipen. Een ander nadeel met dit soort autootjes is, dat als je de veiligheidsriem vergeet af te doen, dan heb je hem aan je rug hangen. Het lijkt wel een platte Smart.

 4. ha, zo rijden er hier een paar in de streek,
  maar die zijn inderdaad verdomd klein,
  ik zou er ook niet ingeraken, en al helemaal niet meer uitgeraken 🙂
  maar ik wist niet dat dat maar een 1.8l motor was, die haalt zijn power dan vooral uit zijn laag gewicht?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.