Spannende zondag (1) Groot Genhout
Spannende zondag (1) Groot Genhout

Spannende zondag (1) Groot Genhout

bVision Photography

Vanaf vandaag treft u hier een nieuwe rubriek aan, een spannende zondag, en dat spannnend slaat eigenlijk op spanning. Iedereen kent ze wel deze Elektriciteitshuisjes, ook wel transformatorhuisjes genoemd. Ze staan door het hele land. Vanuit deze huisje worden de wijken van 220 en 380 Volt voorzien. De tafo’s krijgen vaak 10.000 volt als voeding. Ik wil u een uitdaging meegeven. Er staan bij u in de buurt zeker ook een aantal van die huisjes en die wil ik op de kaart gaan zetten. U levert een aantal foto’s en de plaats waar hij precies staan en ik zet ze hier iedere zondag neer. Ik zal zelf beginnen met de eerste, deze staat in Groot Genhout, een klein gehucht in de buurt van Beek, zuid Limburg en wel op de hoek van de Voerenstraat en de Grootgenhouterstraat. Ik wens iedereen een spannende zondag en een fijn begin van de nieuwe week.

bVision Photography


Grotere kaart weergeven
Help mij aan mijn verzameling en ik plaats uw huisje op mijn log met bronvermelding uiteraard. Interactief heet dat…

23 reacties

  1. Is 220V en 380V niet een beetje achterhaald. Ik dacht dat we in Europa tegenwoordig 230V en 400V hadden (of eventueel 690 volt)?
    (Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat de spanning hier niet boven de 215v uitkomt. Maar ja wij wonen dan ook ver buiten het dorp en ver van de toch al overbelaste trafo).

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.