Een nieuwe week, een nieuwe PC

De afgelopen maanden begon mijn Desktop PC steeds meer kuren te krijgen. CD’s werden niet meer gelezen, USB drives werden niet neer herkend, hij werd steeds langzamer en het scherm werd ook steeds waziger. En dat laatste was nog niet zo oud. Dus afgelopen week maar eens geprobeerd om een nieuwe Dell te bestellen. Dat lukte dus niet via de site, en dan hoeft het voor mij ineens niet meer. Dan maar zelf ene samenstellen en bestellen. Betere kwaliteit volgens mij en nog goedkoper ook dan bij Dell. En ik kan bijna weer zonder bril naar het scherm kijken. De videokaart is stukken beter dan bij de Dell standaard wordt geleverd. Afgelopen zaterdag werd de PC netjes door PostNL gebracht. Helaas de wekelijkse boodschappen en nog wat klusjes bij mijn dochter zorgden ervoor dat ik pas laat met het nieuwe speeltje aan de gang kon. Alleen het kopieren en installeren van alle software neemt dagen in beslag. Maar dat ligt dan aan mijn oude PC en het feit dat ik alle data wil overzetten. En zo gauw je wat installeert komen er weer alle updates overheen. Compleet nachtwerk… Maar goed, alles draait weer. En ook de wereld draait door. Ik wens jullie allen een fijne dag en een prettig gestoorde (werk)week toe.

bVision Photography

23 Comments

 1. en, ondertussen al volledig naar je gedacht?

 2. Gefeliciteerd met je nieuwe PC bak. Af en toe wat nieuws aanschaffen is plezant, zeker als de oude niet meer helemaal functioneert. Nu alles naar tevredenheid? Vast wel.
  Grtz Albert

 3. Dit moet voor jou als IT – professional toch een fluitje van een cent zijn geweest……

 4. Ha Sjoerd,

  Een nieuwe telg in je digitale wereld, ja opvoeden kost tijd, geldt ook voor je pc.
  Maar zo jong zijn ze mooi en gaaf, dus geniet er van.
  Ook nog een storingsvrije week gewenst. oma

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

 5. Als het goed is gaat het allemaal vanzelf, je hoeft het overpompen alleen maar even aan te zetten, daar hoef je niet bij te zitten.
  Tenminste, dat denk ik.
  Hoe dan ook, je kan er weer even tegen!

 6. Zo heb je inderdaad wel wat… 🙂

 7. Owh… een eigen samengestelde pc, niets beter dan dat. En dat instaleren, dat laat ik gewoon doen door familie.

  Love As Always
  Di Mario

 8. ha ha je moet er wat voor over hebben,
  maar nu kan je weer fijn aan de slag…………

 9. Man, wat ’n gedoe…

  *gaat al moeilijk kijken als ‘ie er alleen maar aan (terug)denkt*

 10. Iedere 4 jaar moet er weer een snelle nieuwe PC komen, de oude is dan te langzaam geworden. Maar ook die PC is na 4 jaar weer langzaam, doen Bill en Intel dat nu expres?

 11. Ik zie geen CD la… waar is die verstopt tegenwoordig?

 12. Veel plezier met en van je nieuwe speeltje!

 13. Heej, wat fijn, jij hebt nog een “echte” PC, een torentje zeg maar, geen laptop (waar je vaak al snel zo’n pijn in je nek van krijgt zeg maar.) Naast mijn bureau staat ook nog een torentje (OK, een Mac-torentje, maar in elk geval geen laptop :-)) Heel veel succes met het overzetten van alles!

 14. Wat gedisciplineerd om eerst de boodschappen en de klusjes af te handelen. en dat met dat gloedieuwe speelgoed.

 15. PC’s vreten altijd tijd

 16. Ik ben ook toe aan een nieuwe pc maar ben nog aan het twijfelen of ik niet een mac gaan kopen.

 17. soms wacht men veel te lang om een nieuwe te kopen.
  maar eens deze in gebruik genomen is weet men het verschil.
  veel succes met deze nieuwe pc.

 18. Die onboard kaarten zijn niet veel, hoewel..Soms kun je er ver mee komen. Ik als game liefhebber zet altijd zelf de grafischekaar van mijn wensen in mijn pc.

 19. Windows installeren is een fluitje van een cent, dat gaat bijna vanzelf. Het is dat Bill je naam niet weet en welke taal je spreekt, anders hoefde je hem maar aan te zetten. Maar een PC goed af configureren en je software erbij installeren, daar ben je meestal wel enkele dagen mee bezig. Dat realiseren veel mensen zich niet. Niet dat je dan de hele dag naar je scherm moet gaan zitten staren, je kunt er tussendoor wel vanaf, maar voor dat je weer ontspannen kunt fotosjoppen, hartenjagen en internetten, dat duurt een tijdje.

 20. Gestoord zijn is voor mij geen probleem Sjoerd , maar werkweek wel 🙂

 21. Veel plezier met je nieuwe speeltje.
  Goede start van de nieuwe week.

 22. Dat is het enige nadeel van een nieuwe pc al het overzetten gaat zoveel tijd in zitten en dan de angst dat je iets overslaat.

Geef een reactie