Mercedes 280 SL

bVision Photography

De Mercedes 280 SL was de opvolger van de 230 SL en werd gebouwd van 1967 tot 1971. Deze sportwagen had een 6 cilinder motor van 2.8 liter em 170 pk. Het was een markante verschijning op de wegen, er waren er namelijk niet zoveel van dus als je er ene zag in die tijd werd er meteen naar omgekeken. De auto had namelijk een soort pagodedak. In het midden lager dan aan de zijkanten. Het design van deze roadster was van Paul Bracq. Deze krijgt een ereplaats in mijn virtuele garage, al was het maar omdat dit model eindigt met mijn initialen, SL.

bVision Photography

bVision Photography

17 Comments

 1. Prachtig. Ik had er vroeger een miniatuur versie van. 🙂

 2. Ik heb ze nooit mooi gevonden. Veel te veel blik.

 3. Ik heb het contrast tussen de vrijwel altijd saaie, vaak zelfs lelijke, sedans en de vdaarentegen rijwel altijd prachtige SL sportmodellen van Mercedes altijd merkwaardig gevonden.

 4. Ha Sjoerd,

  Een wel verdiende plek, een degelijke auto, die wel wilde.
  Mooi dat het dak zo is gevormd. oma

 5. echt een pracht van een wagen,
  én een hoogstandje in Duitse techniek!

 6. Ik vind hem ook erg mooi!

 7. Oh wat is ‘ie mooi.. Een auto zoals je als kind een auto probeerde te tekenen.. 🙂 Vandaag zien de meeste auto’s eruit als “blob.”

 8. ik vind hem prachtig………
  zou hem best willen hebben.

 9. mmmm, ik ben geen mercedes-fan, nooit geweest. En ik denk ook niet dat ik het snel zou worden.

  Lvoe AS Always
  Di Mario

 10. in mijn virtuele garage zou deze niet passen.
  niet echt mijn smaak dus.

 11. Toch lijkt hij veel op de gewone mercedes, en die zie ik wel regelmatig.

 12. Vooral aan de zijkant kun je zien wat een mooie lijn deze auto heeft….Fijne dag Agnès

 13. ja, als ik de staatsloterij win dan komt er een mercedes sl! Of dat een klassieker wordt, weet ik niet, deze is erg fraai! Op zolder heb ik nog een matchbox model van deze mercedes liggen, zodat ik hem dus niet alleen in een virtuele garage kan zetten, maar ook op de spoorbaan. Ik voel dat er een weblogfotomoment aankomt…

 14. Helemaal mee eens dat jij aan deze auto aandacht besteed. Deze Mercedes 280SL is voor ons ook een klassieker. Toch houden we het maar bij onze MG’s. Je kunt niet alles hebben, en juist daarom vinden wij jouw virtuele garage zo plezant. Al kan Ik er inhoudelijk wat minder aan toe voegen dan m’n lief.
  Vanaf mijn iPad, groetjes Mara

 15. Hier op het dorp heeft een kerel er een. Hij kocht hem nieuw, en is nog in perfecte staat.

 16. Ik heb Mercedes NOOIT mooi gevonden, en nog steeds niet, op de hele dure sportmodellen na dan…

 17. Goed bewaren zo’n zeldzaam exemplaar.
  Fijn weekend Sjoerd.

Geef een reactie