Mercedes 280 SL

Mercedes 280 SL

bVision Photography

De Mercedes 280 SL was de opvolger van de 230 SL en werd gebouwd van 1967 tot 1971. Deze sportwagen had een 6 cilinder motor van 2.8 liter em 170 pk. Het was een markante verschijning op de wegen, er waren er namelijk niet zoveel van dus als je er ene zag in die tijd werd er meteen naar omgekeken. De auto had namelijk een soort pagodedak. In het midden lager dan aan de zijkanten. Het design van deze roadster was van Paul Bracq. Deze krijgt een ereplaats in mijn virtuele garage, al was het maar omdat dit model eindigt met mijn initialen, SL.

bVision Photography

bVision Photography

17 Comments

  1. ja, als ik de staatsloterij win dan komt er een mercedes sl! Of dat een klassieker wordt, weet ik niet, deze is erg fraai! Op zolder heb ik nog een matchbox model van deze mercedes liggen, zodat ik hem dus niet alleen in een virtuele garage kan zetten, maar ook op de spoorbaan. Ik voel dat er een weblogfotomoment aankomt…

  2. Helemaal mee eens dat jij aan deze auto aandacht besteed. Deze Mercedes 280SL is voor ons ook een klassieker. Toch houden we het maar bij onze MG’s. Je kunt niet alles hebben, en juist daarom vinden wij jouw virtuele garage zo plezant. Al kan Ik er inhoudelijk wat minder aan toe voegen dan m’n lief.
    Vanaf mijn iPad, groetjes Mara

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: