Ik ben weer ff weg – door Frank (van IkFotograag.nl)
Ik ben weer ff weg – door Frank (van IkFotograag.nl)

Ik ben weer ff weg – door Frank (van IkFotograag.nl)

De komende weken ben ik ff weg om deze rondreis te doen.

Marokko rondreis van Fox reizen

We starten daar aangekomen in Casablanca, en maken de rondreis voornamelijk per Touringcar, een stukje met de Landrover of een andere “of the road” en misschien een stukje camel (dromedaris). Maar gezien mijn gewicht kijk ik eerst of ze een hele grote kameel voor me hebben anders vind ik het zielig. Het schijnt dat je je in Marokko redelijk met Frans kunt behelpen. Daarom ga ik van de week nog wat zinnetjes oefenen. Of misschien doe ik dat wel in het vliegtuig. Bonjour, merci, bien, trottoir, portemonnaie, parapluie, oui en non en zo weet ik nog van vroeger, dat scheelt al weer. We eindigen onze rondreis in Marrakesh waar we dan nog een paar dagen extra blijven. Hieronder nog een linkje naar een nummer van Crosby, Stills & Nash (zonder Young) uit 1969 over de indrukken die Graham Nash opdeed tijdens een reis met de Marrakesh Express naar Marrakesh.

CROSBY, STILLS & NASH
“Marrakesh Express”

Looking at the world through the sunset in your eyes
Traveling the train through clear Moroccan skies
Ducks and pigs and chickens call
Animal carpet wall to wall
American ladies five-foot tall in blue

Sweeping cobwebs from the edges of my mind
Had to get away to see what we could find
Hope the days that lie ahead
Bring us back to where they’ve led
Listen not to what’s been said to you

Wouldn’t you know we’re riding on the Marrakesh Express
Wouldn’t you know we’re riding on the Marrakesh Express
They’re taking me to Marrakesh
All aboard the train, all aboard the train

I’ve been saving all my money just to take you there
I smell the garden in your hair

Take the train from Casablanca going south
Blowing smoke rings from the corners of my mouth
Colored cottons hang in the air
Charming cobras in the square
Striped djellebas we can wear at home Well, let me hear you now

Wouldn’t you know we’re riding on the Marrakesh Express
Wouldn’t you know we’re riding on the Marrakesh Express
They’re taking me to Marrakesh

Wouldn’t you know we’re riding on the Marrakesh Express
Wouldn’t you know we’re riding on the Marrakesh Express
They’re taking me to Marrakesh
All on board the train, all on board the train
All on board

21 Comments

    1. Op het moment dat de vliegtuigen zich net in het WTC hadden geboord kwamen mijn vrouw en ik in Egypte aan. Je waant je dan in het hol van de leeuw. Niets was minder waar. Iedereen daar bleef maar vertellen dat dat niets met hun geloof te maken had en men verontschuldigde zich zelfs voor de aanslagen. Wij zijn ook niet bang voor Wilders. Wel ben ik blij dat hij in de politiek nu uitgespeeld is. Want zeg nou zelf, je schaamt je als Nederlander toch kapot voor Wilders tegenover ieder weldenkend mens.Toch!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.