Ford Cortina
Ford Cortina

Ford Cortina

bVision Photography

Ik geloof niet dat je een meer alledaagse auto kunt vinden dan deze Ford Cortina, de auto moest de legendarische Ford Anglia doen vergeten. Maar het alledaagse maakt hem dan ook meteen buitengewoon aantrekkelijk voor de fabrikant. Iedereen wilde gewoon deze auto hebben, als het tenminste geen kever of een Kadett werd… De modellenreeks werd opgestart in 1962 met de MK1 en in 1983 afgesloten met de MK3. De laatste was in Duitsland reeds bekend als Ford Taunus. De echte opvolger van deze Cortina was eigenlijk de Ford Sierra. De laatste is voor mij de mooiste Ford geweest, maar daarover in een volgende versie meer.

bVision Photography

De Ford op de foto is een Ford Cortina 1200 uit 1967, voorzien van de 1198cc motor uit de Ford Anglia (voorganger). De foto’s zijn genomen bij het klooster in Wittem

bVision Photography

16 Comments

  1. Jaaaa, dat was de eerste auto van mijn ouders, maar dan de 1500 DeLuxe vierdeurs uitvoering! (en metallic blauw). Ik vond ze erg leuk, met die gematigde vinnetjes en ronde achterlichten. Wel vaak startproblemen vanwege de 6V accu.

  2. Ik vind het wel een mooi beestje. Ik heb trouwens afgelopen dagen nog aan je gedacht met deze serie. Ik zal je van de week (als ik er aan denk) even emailen.

    Love As Always
    Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.