Ford Cortina

bVision Photography

Ik geloof niet dat je een meer alledaagse auto kunt vinden dan deze Ford Cortina, de auto moest de legendarische Ford Anglia doen vergeten. Maar het alledaagse maakt hem dan ook meteen buitengewoon aantrekkelijk voor de fabrikant. Iedereen wilde gewoon deze auto hebben, als het tenminste geen kever of een Kadett werd… De modellenreeks werd opgestart in 1962 met de MK1 en in 1983 afgesloten met de MK3. De laatste was in Duitsland reeds bekend als Ford Taunus. De echte opvolger van deze Cortina was eigenlijk de Ford Sierra. De laatste is voor mij de mooiste Ford geweest, maar daarover in een volgende versie meer.

bVision Photography

De Ford op de foto is een Ford Cortina 1200 uit 1967, voorzien van de 1198cc motor uit de Ford Anglia (voorganger). De foto’s zijn genomen bij het klooster in Wittem

bVision Photography

16 Comments

 1. mooie cortina,

  Zelf heb ik een MK1 en een MK2
  Mijn ouders hadden ook een paar van deze auto’s tot deze in 1974 bijna niet meer te leveren was.

 2. Daar heb ik er in het verleden heel wat van zien rond tuffen.

 3. Leuk met dat vrede teken achterop… of hebben ze het daar vanaf gekeken?

 4. Jaaaa, dat was de eerste auto van mijn ouders, maar dan de 1500 DeLuxe vierdeurs uitvoering! (en metallic blauw). Ik vond ze erg leuk, met die gematigde vinnetjes en ronde achterlichten. Wel vaak startproblemen vanwege de 6V accu.

 5. Ik vind het wel een mooi beestje. Ik heb trouwens afgelopen dagen nog aan je gedacht met deze serie. Ik zal je van de week (als ik er aan denk) even emailen.

  Love As Always
  Di Mario

 6. Mijn vader heeft 2 Cortina’s en een Taunus gehad, vooral de Taunus beviel niet. Daarna altijd Opel.

 7. Mijn vader heeft 2 Cortina’s gehad, toen een Taunus en daarna nooit meer een Ford. Startproblemen, daar hadden de Opels nooit last van.

 8. Ha Sjoerd,

  De Cortina ken ik ook nog wel, maar dacht dat deze een zwaardere motor had.
  Was de Taunus soms de opvolger? oma

 9. Heel wat anders als mijn fordje.

 10. Nog echte auto”s in die tijd, je herkende ze meteen aan hun uiterlijk.

 11. die auto’s zag men vroeger veel in het straatbeeld.
  nu zou men zowat vergeten dat ze ooit bestaan hebben.

 12. De Ford Taunus vond ik eer erg mooie wagen. Goede herinneringen aan ook.

 13. Grappige stijl auto had die tijd toch

 14. Mooi dat die oudjes toch af en toe nog te zien zijn in de straat.
  Fijne zaterdag.

 15. Gaaf deze oldtimer. M’n hart begon sneller te kloppen, want het is een auto uit m’n jeugd en die lijkt steeds verder weg te zijn. Fijn vakantie-weekend Sjoerd.
  Saludos de
  Albert

Geef een reactie