Citroën Traction Avant

bVision Photography

Deze Citroën Traction Avant, wat niet meer betekent dan een Citroën met voorwielaandrijving komt niet uit eigen stal. Deze heb ik van een andere handelaar in klassieke auto’s gekregen. Ene Di Mario wilde er wel afstand van doen en vroeg mij of er nog plaats was in mijn virtuele garage.

bVision Photography

De Citroën op deze foto is in 1947 van de band gelopen en verblijft sinds 1982 in Nederland. Een mooi exemplaar die zeer zeker een plaats verdient in mijn virtuele garage. Het model is onverwoestbaar, alleen de traction avant en de versnellingsbak zijn ware killers geweest voor die auto. Mario, je bent er vanaf, hij staat nu hier… (Foto’s zijn eigendom van Di Mario)

bVision Photography

13 Comments

 1. Tante Jopie had er één…

 2. Dit blijft voor mij één van de mooiste klassiekers.

 3. Dit is een snoepje.

 4. Ha Sjoerd,

  Dit exemplaar is wel heel mooi, zo waren ze de eerste echte auto’s.
  Morgen is het weer erg mooi weer, geniet er nog maar van. oma

 5. Een pracht exemplaar.

 6. Deze auto is zeker afkomstig uit het grote dierenbos? Of niet soms? Goed idee om haar te plaatsen in je virtuele garage.
  Ook jij een warme Eerste Pinksterdag toegewenst.
  Vanuit de intercity naar Hoorn vanaf mijn iPad
  Groetjes
  Mara

 7. Oh heb je daar ook al gast fotografen voor? 🙂
  Eens kijken of ik die speciale auto hier dan op de foto krijg of ze hem nog een keer buiten zetten..
  Dit is in elk geval een pracht exemplaar!

 8. Ik ben nooit zo kapot van die statige zwarte bakken, maar natuurlijk horen ze in jouw virtuele garage thuis 😉

 9. Wauwie…. een heel mooie, statig en degelijk… mag ik hem een keer lenen Sjoerd voor een speciale gelegenheid? Agnès

 10. Een prachtexemplaar, mooi dat hij nu in je stal staat. Weet ik tenminste waar die gebleven is en waar ik hem kan vinden.

  Love As Always
  Di Mario

 11. Gaaf, daar zou ik wel eens in willen rijden………….

 12. Zeker een mooi exemplaar..!!
  Fijn pinksterweekend.

 13. Een auto zoals een auto bedoeld is!

Geef een reactie