Een spannende zondag – Heerlen, station

Trafohuisjes bVision.nl

Dit exemplaar staat er al jaren en iedereen rijdt er gewoon langs zonder dat het iemand opvalt. Het ligt aan de spoorsingel in Heerlen en heeft een zeer afwijkend model. Dat is dan wel weer jammer als je er niet wat meer informatie over kunt halen, maar we doen ons best. Het moet spannend blijven.

Trafohuisjes bVision.nl

Heerlen is een klein dorp aan het begin van de 19e eeuw, maar door de komst van de mijnen groeide de stad explosief. Momenteel is het de vierde stad in Limburg. Een industrie komt en een industrie gaat. Net zo hard als de kolen kwamen en het staatbeeld beheerste hier in de oostelijke mijnstreek, zo snel is ook alles weer afgebroken. Een kleine schacht van de ON1 (Oranje Nassau Mijn 1) is alles wat er over is van de mijnindustrie in Heerlen.

Trafohuisjes bVision.nl

Coördinaten: 50.889966,5.983391 (Google Maps)

Trafohuisjes bVision.nl

15 Comments

 1. al het groen dient als coverup, LOL

 2. Lijkt wel zo’n klein vakantiehuisje.

  Love As always
  Di Mario

 3. Het heeft wel wat met al dat groen.
  Het mooiste huisje tot nu toe.
  Fijne zondag.

 4. ziet er schattig uit zo met al dat groen………….

 5. Wat een fantastisch exemplaar, dat mij nog npooit is opgevallen. Maar dat is ook meteen het kenmerk van de meeste trafo – huisjes.

 6. Ja, die is erg fraai!

 7. Ik vind het juist leuk als ze er wat leuks van maken, saaiheid is er al genoeg!

 8. Afwijkend model inderdaad. Als ik daarlangs kwam en ik wist niet beter en ik had hoge nood dan zou ik beslist op zoek gaan naar de deur waar ‘dames’ op stond.

 9. Zeker erg apart. En leuk!

 10. Het is zeer zeker een mooi exemplaar Sjoerd!
  Ik denk dat ook ik er aan voorbij zou gaan.
  MOet toch echt eens op zoek gaan hier in Ellmau of dat ook zo’n groen geval is als bij de Hintersteinersee..

 11. Ha Sjoerd,

  Ik zou het ook niet zo snel als een transformatorhuisje herkennen, dacht aan de ingang van een crematorium. oma

 12. Dit is ook weer een hele mooie, lijkt inderdaad wel een vakantiehuisje zoals Di Mario zei.
  Off topic, ik hebn inderdaad al twee dagen gekozen voor combi stad en water. 🙂

 13. ik zou het gebouw nooit “spannend” vinden moest ik er voorbij komen.

 14. Dit trafohuisje zie ik liever dan het huidige station van Heerlen. Wat is dat saai en onpersoonlijk. Een poos terug was ik daar nog met m’n lief. OT: En nog steeds mooi weer in ’t Haagje. Vanaf strandtent De Fuut, via mijn iPad
  Groetjes
  Mara

 15. Dit is echt een keurig gekleed exemplaar.

Geef een reactie