Een spannende zondag – Heerlen, station
Een spannende zondag – Heerlen, station

Een spannende zondag – Heerlen, station

Trafohuisjes bVision.nl

Dit exemplaar staat er al jaren en iedereen rijdt er gewoon langs zonder dat het iemand opvalt. Het ligt aan de spoorsingel in Heerlen en heeft een zeer afwijkend model. Dat is dan wel weer jammer als je er niet wat meer informatie over kunt halen, maar we doen ons best. Het moet spannend blijven.

Trafohuisjes bVision.nl

Heerlen is een klein dorp aan het begin van de 19e eeuw, maar door de komst van de mijnen groeide de stad explosief. Momenteel is het de vierde stad in Limburg. Een industrie komt en een industrie gaat. Net zo hard als de kolen kwamen en het staatbeeld beheerste hier in de oostelijke mijnstreek, zo snel is ook alles weer afgebroken. Een kleine schacht van de ON1 (Oranje Nassau Mijn 1) is alles wat er over is van de mijnindustrie in Heerlen.

Trafohuisjes bVision.nl

Coördinaten: 50.889966,5.983391 (Google Maps)

Trafohuisjes bVision.nl

15 Comments

  1. Dit trafohuisje zie ik liever dan het huidige station van Heerlen. Wat is dat saai en onpersoonlijk. Een poos terug was ik daar nog met m’n lief. OT: En nog steeds mooi weer in ’t Haagje. Vanaf strandtent De Fuut, via mijn iPad
    Groetjes
    Mara

  2. Het is zeer zeker een mooi exemplaar Sjoerd!
    Ik denk dat ook ik er aan voorbij zou gaan.
    MOet toch echt eens op zoek gaan hier in Ellmau of dat ook zo’n groen geval is als bij de Hintersteinersee..

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.