Floriade
Floriade

Floriade

bVision Photography

Na alle dingen die de afgelopen weken hebben plaatsgevonden zou ik nog vergeten dat we ook een dag naar de Floriade in Venlo zijn geweest. Niet goedkoop, maar best wel een bezoek waard. Tenminste als je van groen houdt. Laat ik beginnen met te zeggen dat als je alles wil bekijken je er met een dag niet komt. Integendeel, twee dagen heb je zeker nodig. We zijn er halverwege mee opgehouden omdat het tijd werd voor ons om met de voeten omhoog te gaan liggen. De afstand die je daar op een dag aflegt is behoorlijk groot. Vele landen komen aan bod, maar ook veel culturen prijzen hun waren aan. We hebben zelf wat afbeeldingen op berkenhout gekocht en deze later ingelijst en opgehangen. Voor twee euro per tekening van 30×40 cm kun je geen buil vallen als je ze mooi vindt en het past in je interieur. En we hebben wat thee uit Sri Lanka en wat parfum uit Marokko gekocht. En daarnaast hebben we uiteraard veel groen en groente gezien. Als je me nu vraagt wat me het meeste is opgevallen, heb ik niet direct een antwoord, ik kan ook niet zeggen daar moet je voor gaan. Voor de catering in ieder geval niet. Die is voor de massa, niet voor het individu. Toch twee dingen, deze Japanse grootmeester in het snoeien van boompjes, en deze Hydrangea Kirakira-Boshi, heel kundig en heel mooi…

bVision Photography

18 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  De Floriade is wel een spektakel geworden, met meer dan een dag is het wel groots.
  Bonsai boompjes is niet mijn ding. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 2. Voor ons is het wat ver weg, en als ik het zo hoor, dan is het voor mij ook te groot. Ik heb een tijdlang een klein Japans boompje gehad, maar uiteindelijk bleken mijn vingers toch niet groen en fijnzinnig genoeg om dat boompje een lang leven te kunnen garanderen.

 3. Ik ben alleen benieuwd eigenlijk hoe de Israelische stand daar op de Floriade is. Maar daarvoor ga ik niet helemaal naar Venlo. En om te combineren met een familieuitje. Die nemen vaak alle tijd weer in.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Zo zie je maar weer dat het ‘buitenland’ met al zijn culturen soms om de hoek ligt. En voor ons van boven de rivieren woon je al een beetje in het buitenland.
  Het belangrijkste dat je hebt genoten. Geen tentoonstelling voor mensen die slecht ter been zijn begrijp ik uit je relaas?
  Saludos
  Albert

 5. Dat snoeien is echt een kunst. Ik kan het grote werk wel, maar zet me niet aan van die Japanse boompjes.
  Thee drink ik niet, maar ik ken zat thee drinkers die graag van die thee zouden willen proeven.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.