Citroën Méhari

bVision Photography

De Citroën Méhari is een model dat tussen 1968 en 1988 werd geproduceerd. De auto is gebaseerd op het chassis en de motor van een Citroën 2CV, met een kunststof carrosserie (ABS). Er werd een versie met voorwielaandrijving geleverd en een versie met vierwielaandrijving. De naam verwijst naar het woord méhariste, een Franse koloniale soldaat uit Algerije, die een kameel berijdt. De Méhari op de foto’s heeft een kenteken waarin vermeld staat dat het een AYA2 A Dyane de luxe is. Hij is van 1971. met kleur oranje. Het zou natuurlijk kunnen dat deze wagen van een nieuwe opbouw is voorzien.

bVision Photography

De Méhari op de foto’s stond geparkeerd bij een camping in Bemelen in zuid Limburg. Naast het gebruik als personenauto werd de Méhari ook gebruikt als legervoertuig. Ook trof je de Méhari veelvuldig aan in de verschillende ‘Le Gendarme’-films met Louis de Funès.

bVision Photography

17 Comments

 1. Ik ken deze auto van de vele vakanties die wij doorbrachten op Mallorca en Ibiza en later aan de Costa del Sol. Nu nog echt zomer en jouw en onze kap kunnen blijvend los.
  Dag Sjoerd. Groetjes Mara

 2. Ik ken deze alleen van de Franse agenten, in een film… met nonnen.

 3. hé leuk, die lichte plastieken karrekes,
  zalig heel gestript en in volle zomer cruisen…

 4. Ik ken hem wel, maar ik vind het altijd een beetje gammel eruit zien. hoeft helemaal niet zo te zijn

 5. Ha Sjoerd,

  Deze auto kwam je veel tegen op en om het strand en de zuiderlijke landen, spartaans karretje. oma

 6. Hai Sjoerd,

  lekker tochtig wagentje!
  Ik had een Lelijke Eend. Ook al zo tochtig…
  Maar gaaf!

  groet van Marlou

  .

 7. Tof karretje. Zag er ook al een beetje bekend uit maar gelukkig leg je ook uit waarom.

 8. Ik wilde al opmerken dat hij ondanks de kleur iets militairs heeft maar dat klopt dus. Voor de jongeren van deze tijd zal het er wel uitzien als een speelgoedauto’tje

 9. haha, en wat een prachtig kleurtje, daardoor alleen al valt die op!
  Maar ook de vorm is bijzonder.

 10. Voor de subtropische regionen lijkt het me een prima karretje, maar in ons klimaat en in de drukte hier heb ik toch liever iets meer luxe en veiligheid.

 11. nooit gezien, ziet er wel leuk uit .

 12. Tegen Middelburg aan staat er een maar die is in mindere conditie dan deze. Dit is zeker geen A Dyana, maar veel van CItroën past op elkaar. Zoals de Zx en de Berlingo bijvoorbeeld.

 13. Ja daar ken ik ze van, van die gekke fransman en vanuit sommige oorlogfilms.

  Love As always
  Di Mario

 14. Een type van Citroen dat ik helemaal niet ken

 15. In 1984 tijdens een vakantie op Ibiza heb ik er een een paar dagen gehuurd. Ook oranje, maar zonder de kap er op. Ik kan me niks negatiefs over het autootje herinneren. Het reed, niet hard, maar dat hoefde ook niet.

 16. Mooi om te zien, ja een echte film auto.
  Niet zo voor het dagelijks gebruik.
  Fijne zaterdag.

 17. Geweldig autootje, inderdaad hoort Louis de funes achter het stuur. Ik heb hier ooit wel naar zo’n auto gekeken, maar veiligheid en comfort etc, daarin voorziet hij niet.

Geef een reactie