Citroën Méhari
Citroën Méhari

Citroën Méhari

bVision Photography

De Citroën Méhari is een model dat tussen 1968 en 1988 werd geproduceerd. De auto is gebaseerd op het chassis en de motor van een Citroën 2CV, met een kunststof carrosserie (ABS). Er werd een versie met voorwielaandrijving geleverd en een versie met vierwielaandrijving. De naam verwijst naar het woord méhariste, een Franse koloniale soldaat uit Algerije, die een kameel berijdt. De Méhari op de foto’s heeft een kenteken waarin vermeld staat dat het een AYA2 A Dyane de luxe is. Hij is van 1971. met kleur oranje. Het zou natuurlijk kunnen dat deze wagen van een nieuwe opbouw is voorzien.

bVision Photography

De Méhari op de foto’s stond geparkeerd bij een camping in Bemelen in zuid Limburg. Naast het gebruik als personenauto werd de Méhari ook gebruikt als legervoertuig. Ook trof je de Méhari veelvuldig aan in de verschillende ‘Le Gendarme’-films met Louis de Funès.

bVision Photography

17 Comments

  1. Tegen Middelburg aan staat er een maar die is in mindere conditie dan deze. Dit is zeker geen A Dyana, maar veel van CItroën past op elkaar. Zoals de Zx en de Berlingo bijvoorbeeld.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.