Oldtimertreffen Hillensberg (DE)

bVision Photography

Welke parafernalia komen bij u op bij het horen van het woord Oldtimertreffen Hillensberg, want dat was namelijk ons reisdoel gisteren. Je denkt dan aan mooie oldtimers, keurig in de lak, mooi gepoetst, met heren in jacquet of als echte gentleman. Wij hadden ons helemaal in stijl gekleed, auto gepoetst en wat treffen we daar aan, een weiland met ouwe tractoren en een paar youngtimers en parkeren bij de boer in de wei waar het gras minimaal 30 centimeter hoog stond. Nu is dit verhaal uiteraard overtrokken, want van voorgaande jaren wisten we wel hoe de vork in de steel zat, maar ik kan me voorstellen dat u bij het horen van Oldtimers andere verwachtingen zou hebben. Het was er gezellig en druk, ik kan me niet herinneren dat het ooit zo druk was, en mooi weer, en er stond een hele mooie verzameling oude tractoren en een paar mooie klassiekers. En ach, de mensen met hun Kevertjes en Kadettjes mogen er ook best staan. Voor zo’n klein dorp net over de grens bij Sittard(-Doenrade) en onderdeel van de gemeente Selfkant wordt er veel georganiseerd. Voor de echte boeren kenners onder u, wat is het merk tractor op onderstaande foto. De winnaar krijgt, zoal reeds eerder ook al eens is uitgereikt, een voetreis naar Wittem aangeboden. Waar we zelf om de zaak te verkennen in de vroege middag naartoe zijn gewandeld gereden. Met de kap open uiteraard, want hier in het zuidelijkste puntje van Nederland scheen de ZON… jaha. Onder aan de berg op de weg van Eys naar Wittem ligt een cafeetje waar zich de meeste bedevaartgangers naar toe spoeden na hun barre tocht naar Wittem, om met een glas Gerardusbier (gebrouwen bij de Gulpener Bierbrouwerij) moed in te drinken voor de thuisreis. (Voor de organisatie als ze dit lezen, ik heb nog wel een paar mooie foto’s voor op de site)

bVision Photography

26 Comments

 1. waar is dat treffen Hillensberg olditmer ?

 2. Het is volgens mij een Lanz (type D2816), echter niet met de originele kleuren jammer genoeg.

 3. wat was het merk nu? of heb ik het gemist?

 4. Ik zie bij mij in het dorp, Schimmert, ook veel van dat spul voorbij komen. Ik vind het altijd weer lastig om het verschil tussen jong en oud te onderkennen.

 5. Als ik ergens geen verstand van heb dan is het wel van trekkers. Het zal dus vast wel geen Rolls zijn.

  Love As Always
  Di Mario

 6. Leuk ding, hoewel ik er geen 5 uitelkaar kan houden. Het is een Fiat?

 7. Ha Sjoerd,

  Deze zijn ook mooi om te zien, maar ook om te horen.
  Dan heb je van die dingen die flinke klappen geven. oma

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

 8. Guus kom naar huus, was het eerste dat bij mij opkwam toen ik die foto’s zag.

 9. Ik werd ook door de titel op het verkeerde been gezet, maar ook deze oldtimers zullen best wel heel erg mooi geweest zijn.

 10. Top die boerenwagens, vooral als ze van Porsche zijn.

 11. Het zijn de kleuren van John Deere, dus daar ga ik voor.

 12. Goh, wat deed de zon prachtig zijn werk, dat maakt de boel helemaal af.
  Ik vind het altijd wel leuk, dat oude spul.

 13. je hebt in ieder geval een leuke dag gehad,
  en de foto’s zijn erg leuk.

 14. Ook mij bracht je even op het verkeerde been. Geeft niet tractoren kunnen ook mooi zijn. We gaan zo instappen. Vanaf de luchthaven Schiphol ga ik je hartelijk groeten.
  Grtz
  Mara

 15. haha, ik dacht ook aan iets anders dan tractoren,
  al kunnen die mij ook wel bekoren 🙂
  ik denk dat dit een John Deere is (ik ga enkel op de kleuren af, zo veel ken ik er nu ook weer niet van, al ken ik iemand met een gerestaureerde tractor die er wel heel goed op trekt, en dat is een Porsche, volledig rood)
  fijne dag nog!

 16. Hier in het dorp is eens per jaar een oldtimer weekend, altijd leuk

 17. Altijd de moeite waard die oude tractoren, alleen het dokkerende geluid van veel van die voertuigen vind ik prachtig.
  Dit zou evt. een John Deere kunnem zijn …

 18. Hier in de buurt stikt het van de oude traktoren. Ik vind het altijd een genot om te zien, en om te horen hoe ze pruttelen.

 19. Aankomende zaterdag in het dorpje Well ook oude beestjes te bewonderen.
  http://www.oranjevereniging-well.nl/index.php/activiteiten/boerendag
  Als nu het weer nog mee wil werken.

 20. Nou, hier scheen de zon ook volop hoor 🙂
  Geen idee wat voor mrrk, maar mooi is hij zeker.

 21. Hai Sjoerd,
  ik dacht inderdaad aan een mooie oude racing-green MG of zoiets, maar aan een mooie oude tractor? Nee, dat kwam niet in me op.
  Maar wat zijn dat een mooie bakkies!
  Eigenlijk zou ik best de ruimte willen hebben om zo’n mooie tractor te stallen en er af en toe een ritje mee maken!!
  Ik weet van een vrouw die op de tractor van hier naar Zuid-Afrika is gereden. Dus “Why not?!”
  Zie ook: http://www.tractortractor.org
  Erg leuke site!

  groet van Marlou

  .

 22. mooi die tweede foto, ik ken iemand die dat zeker interesseert
  en ja wij hebben hier lekker zon gehad, nu juist een onweer gepasseerd, misschien ook wel bij jou

 23. Bij ons hebben ze een heel grote Old timers club even de website opzoeken voor jou als ik veel tijd heb !

 24. Ja, onder traktoren kunnen ook oudjes zitten.
  Weer een gezellige zondagmiddag.
  Succes vandaag.

Geef een reactie