Oldtimertreffen Hillensberg (DE)
Oldtimertreffen Hillensberg (DE)

Oldtimertreffen Hillensberg (DE)

bVision Photography

Welke parafernalia komen bij u op bij het horen van het woord Oldtimertreffen Hillensberg, want dat was namelijk ons reisdoel gisteren. Je denkt dan aan mooie oldtimers, keurig in de lak, mooi gepoetst, met heren in jacquet of als echte gentleman. Wij hadden ons helemaal in stijl gekleed, auto gepoetst en wat treffen we daar aan, een weiland met ouwe tractoren en een paar youngtimers en parkeren bij de boer in de wei waar het gras minimaal 30 centimeter hoog stond. Nu is dit verhaal uiteraard overtrokken, want van voorgaande jaren wisten we wel hoe de vork in de steel zat, maar ik kan me voorstellen dat u bij het horen van Oldtimers andere verwachtingen zou hebben. Het was er gezellig en druk, ik kan me niet herinneren dat het ooit zo druk was, en mooi weer, en er stond een hele mooie verzameling oude tractoren en een paar mooie klassiekers. En ach, de mensen met hun Kevertjes en Kadettjes mogen er ook best staan. Voor zo’n klein dorp net over de grens bij Sittard(-Doenrade) en onderdeel van de gemeente Selfkant wordt er veel georganiseerd. Voor de echte boeren kenners onder u, wat is het merk tractor op onderstaande foto. De winnaar krijgt, zoal reeds eerder ook al eens is uitgereikt, een voetreis naar Wittem aangeboden. Waar we zelf om de zaak te verkennen in de vroege middag naartoe zijn gewandeld gereden. Met de kap open uiteraard, want hier in het zuidelijkste puntje van Nederland scheen de ZON… jaha. Onder aan de berg op de weg van Eys naar Wittem ligt een cafeetje waar zich de meeste bedevaartgangers naar toe spoeden na hun barre tocht naar Wittem, om met een glas Gerardusbier (gebrouwen bij de Gulpener Bierbrouwerij) moed in te drinken voor de thuisreis. (Voor de organisatie als ze dit lezen, ik heb nog wel een paar mooie foto’s voor op de site)

bVision Photography

26 Comments

 1. haha, ik dacht ook aan iets anders dan tractoren,
  al kunnen die mij ook wel bekoren šŸ™‚
  ik denk dat dit een John Deere is (ik ga enkel op de kleuren af, zo veel ken ik er nu ook weer niet van, al ken ik iemand met een gerestaureerde tractor die er wel heel goed op trekt, en dat is een Porsche, volledig rood)
  fijne dag nog!

 2. Hai Sjoerd,
  ik dacht inderdaad aan een mooie oude racing-green MG of zoiets, maar aan een mooie oude tractor? Nee, dat kwam niet in me op.
  Maar wat zijn dat een mooie bakkies!
  Eigenlijk zou ik best de ruimte willen hebben om zo’n mooie tractor te stallen en er af en toe een ritje mee maken!!
  Ik weet van een vrouw die op de tractor van hier naar Zuid-Afrika is gereden. Dus “Why not?!”
  Zie ook: http://www.tractortractor.org
  Erg leuke site!

  groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.