Zinloos
Zinloos

Zinloos

Geweld is altijd zinloos, maar zolang je er in de directe omgeving niet mee wordt geconfronteerd is het de ver van mijn bed show. De hele week heb ik al getwijfeld of ik erover zou beginnen of niet. Het moet mij toch van het hart. De 23 jarige Glenn van Haen is in het afgelopen weekend in Sittard gewoon in elkaar geslagen en even later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat komt voor, en steeds vaker, en niemand die er wat aan doet voor het gebeurd. Het zou nu einde verhaal kunnen zijn, de stille toch heeft plaatsgevonden, iedereen heeft gisteren van Glenn afscheid genomen. Maar de pijn van zijn vriendin, vrienden, kennissen en vooral ook de ouders, gaat nooit meer over. De vader van Glenn is een collega van Frank en mij, en dan komt dat geweld heel dicht bij. Vandaag geen reacties, laten we gewoon maar even stilstaan bij dit feit en hopen dat het niet meer voorkomt. Maar ik weet ook dat hoop doet leven.

%d bloggers liken dit: