De Volkswagen transporter in de reclame

bVision Photography

Sommige mensen weten niet van ophouden, en sommige auto’s ook niet. Neem nu deze Volkswagen transporter, Van nieuw naar afgeschreven en nu nog steeds verkrijgbaar voor een prijs waarvoor je er destijds twee had. Goud zijn ze waard, vooral de T1, de spijlenbus. Die worden op de dag van vandaag massaal uit Brazilie geimporteerd en hier opgeknapt en als nieuw weer verkocht. Vergeet niet, de spijlenbus is al 65 jaar oud.

bVision Photography

Die reis heeft de bus op de foto niet gemaakt, maar zelfs nu levert deze in medio 1978 geproduceerde bus voor kenners een type 2b, nog steeds geld op voor de baas. Dit exemplaar heb ik gevonden in Brunssum.

bVision Photography

16 Comments

 1. Wil even iets recht zetten als dat mag ten eertste over de vw kubel 181 die prijs wat je daar bij gezet hebt klopt dus echt niet hoor 15000 maak daar maar eens 4500 van .En wat betreft de vw bus t1 die van brazilie krijg je hier helemaal niet op de weg goed gekeurd hoor .wel de bussen uit Amerika

 2. Een blog met een gouden randje. De VW Transporter is voor mij als autoliefhebber onlosmakelijk verbonden met de sixties. “Even naar India” met zo’n ding werd er vaak in de vriendenkring geopperd. Alleen een enkeling heeft dat gedaan. Ik dus niet.
  Saludos
  Albert

 3. Ouwe taaien zijn het.

 4. Ha Sjoerd,

  Weer een heel mooie in de serie, echt een stukje jeugd sentiment.
  En bedacht door een Nederlander. oma

 5. Oh, ik dacht al, waar komen al die vwbusjes toch opeens vandaan? Uit Brazilië dus

 6. Op een leuke manier reclame maken! 🙂
  Wat grappig deze bus.

 7. Auto’s van Duitse makelij zijn doorgaans van goede kwaliteit. In het begin van mijn autocarrière heb ik uitsluitend VW gereden. Het begon met een Kever en toen nog 1… dat waren wel de echte exemplaren, geen Beatlle dus.. met zo’n busje ben ik in mijn adolescentenjaren met een groep andere ados heel vaak op vakantie gegaan naar Hongarije…daar heb ik nog heel goeie herinneringen aan…als ik nu naar deze foto kijk vind ik dat toch een beetje jammer die reclame… maar zoals al eerder werd gemeld zal het wel effektief werken….Agnès

 8. Ik vind het een mooitje hoor, ik hou wel van die busjes.

 9. Het blijft een volkswagen, en dat zie ik toch als een hitlerwagen, ik vind dat een vorm van anti reclame.

 10. Toch jammer dat hij op deze manier wordt gebruikt, zo’n auto verdient een beter lot.

 11. Ja, die vw bus was een heel goed ontwerp…..

 12. Die eerste transporters zijn nog steeds mooie auto’s.

  Love As always
  Di Mario

 13. ha, zelf ooit mee gereden. we waren hier aan het verbouwen en reden met een renault alpine, niet echt geschikt om bouwmaterialen mee te vervoeren en dus kochten we zo’n busje. het was 15jaar oud of zo, toen we er eens toch iets teveel bakstenen in stapelden knapte het echt in twee! toen gekocht voor een paar 100€, onvoorstelbaar toch!

 14. Die VW leende zich ook OVERAL voor…

 15. Ja, zulke reclames op auto’s zie je veel de laatste tijd.
  Toch meer effect dan adverteren in een krant of folder, denk ik.
  Het heeft wel wat.
  Fijne zaterdag.

 16. Hij is echt mooi.
  Off topic, vanavond was de reclame nog erger niet alleen op mijn shirt maar zelfs op een hele boot 🙂

Geef een reactie