Baal logje
Baal logje

Baal logje

Ik baal, en niet zo’n beetje. Als er iets is waar ik niet tegen kan is het de warmte in huis. Dan klap ik helemaal dicht. Warmer dan een graad of 22/23 hoeft voor mij niet. Dan wordt mijn inspiratie omgezet in transpiratie, dan wordt helder denken alleen nog maar mogelijk als ik onder een ijskoude douche ga staan. Of heerlijk naakt in de regen. Niet dat ik dat laatste ooit zou doen, dat kan ik de buurt niet aandoen, maar u snapt wellicht wat ik bedoel. Dit wordt ook mede veroorzaakt door mijn grote baas. Die zorgt ervoor dat we een uitstekend werkklimaat hebben waar we ons best doen om euro’s te verdienen, maar als je dan naar buiten komt, komt meteen Thor langs met zijn moker. Dan kom ik mede doordat mijn longen niet optimaal functioneren mijn warmte niet meer kwijt, en dan baal ik… Gelukkig heeft de baas thuis geen airco, want dan kwam ik ook nog slaap tekort.De onderstaande foto heb ik een paar weken terug zelf gemaakt in het Wild Park Gangelt, net over de Duitse grens, waar ik het geluk had om bij het voederen van de dieren aanwezig te mogen zijn. Deze beer is nog vrij jong, en als hij gaat staan steekt hij ruim boven mij uit. Gelukkig zag hij mij niet aan voor voedsel. Ik was er toch wel vrij dicht bij. Het lijken dan wel grote pluche beesten, maar als die je een mep verkopen ben je er geweest. Click on the pic(ture)

bVision Photography

17 Comments

 1. Af en toe hebben wij de airco in ons appartement aan, maar niet altijd, want als je dan buiten op de boulevard komt, lijkt het wel alsof je een klap in je gezicht krijgt. Ik denk dat deze warmte hier in Andalucia niets voor jou is Sjoerd.
  Groetjes
  Mara

 2. oma

  Ha Sjoerd,

  Dat is denk ik een probleem wat meer mensen hebben, een warm war hoofd.
  Maar ben wel blij met wat meer zon, dan ’s avonds wat doen. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 3. Ik heb totaal geen last van de warmte, we wonen in een boerderij met een rieten dak en het is hier altijd lekker koel in de zomer(in de winter altijd lekker warm), geen behoefte aan koude douches o.i.d, maar de moker staat wel klaar als je even naar buiten gaat…wij blijven gewoon de hele zomer binnen…hihihihihi…Agnès

  p.s. Leuk blog en een mooie foto….
  Vorige week was ik ook weer even over de grens in Duitsland…

 4. Het was mij de afgelopen dagen ook veel te warm en benauwd.
  Op dergelijke dagen komt er van echte fotokuiertjes niets terecht, omdat mijn benen me nauwelijks willen dragen. Mijn motto is dan “auto in, airco aan”. En dan komt er onderweg ook nog wel eens iets uitheems op mijn pad, maar gelukkig was het geen beer. 🙂
  Maak er een mooi weekend van, Sjoerd, gelukkig is het intussen een stuk afgekoeld. Nu de warmte nog uit huis zien te krijgen …

 5. Ik was toch echt in de veronderstelling dat je je slaapkamer be-aircood had. Of begrijp ik nu je stukje verkeerd. In ieder geval heb ik dat wel, en ook al vallen de mussen van het dak, wij slapen lekker onder het dekbed. Toevallig nu ik dit schrijf is net een firma bij mij bezig met de jaarlijkse onderhoudsbeurt aan de airco.

 6. ALs je de warmte niet kwijt kunt is dat inderdaad minder. Ik werkte vroeger als machine lasser, en moest scheepszuigers oplassen die verwarmt werden met grote branders. JE kunt je voorstellen hoe warm het daar was. Voor de kantine moest je 50 meter buiten lopen. Ik was elke dag verkouden. Ik hield dat bijna een jaar vol, maar heb toen snel ander werk gezocht.

 7. Airco’s staan meestal veel te koud en als je dan weer uit die ruimte komt dan krijg je het zwaar. Ik werk gewoon zonder airco en dan ook nog zakken voer zeulen. Af en toe iets rustiger aan doen. Voornamelijk als de dame waar ik het voor in de auto wil leggen er goed uit ziet… 😉

  Love As always
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.