Vergeten
Vergeten

Vergeten

bVision Photography

Bij mijn speurtocht op zoek naar een heel specifieke foto die ik ooit eens heb gemaakt en die ik voor een klein project nodig had kwam ik deze foto tegen van onze pas overleden kroegtijger Macey, die hier ook nog eens stomtoevallig naast een fles port zit. Nee, die vergeten we nooit. Wat ik wel vergeten was is dat ik een vraag gesteld heb over de onderstaande tractor, zo iets van wie weet welk merk dit is. Er was er ene die zei dat het een John Deere was. Die zat er dus helemaal naast, en ook weer niet. Het was een Lanz Bulldog, een Duist merk tractoren welke waren uitgevoerd met een eencilinder dieselmotor met gloeikop. Als je een Lanz Bulldog eenmaal hebt gehoord, vergeet je het geluid van deze eenpitter nooit meer. Van 1921 tot 1950 werden deze gloeikop tractoren gebouwd. Deze toch wel wat verouderde techniek werd verlaten, maar dat kon de fabriek niet redden. In 1955 werd Heinrich LANZ Mannheim AG overgenomen door John Deere. De onderstaande Lanz Buldog is in de John Deere kleuren gespoten, dat maakt hem toch minder origineel, het is echter een plaatje om te zien. Helaas, een collega van mij heeft gewonnen, die woont in Eys, een van de kerkdorpen van de gemeente Gulpen-Wittem en die voetreis is dus een thuiswedstrijd. Overigens heeft die collega ook een Lanz Buldogg in de originele blauwe kleuren, die heeft hier destijds ook op het blog gestaan.

bVision Photography

bVision Photography

15 Comments

 1. Ik ben net een half uur thuis uit m’n werk en lees nu deze log. De tractoren geloof ik wel, maar toen ik Macey zo stoer zag zitten naast een fles port (mijn lievelingsdrank) werd ik een beetje verdrietig want ik moest aan m’n kater Snuit denken. Allebei zijn ze er niet meer. We moeten er mee leren leven Sjoerd.
  Groetjes
  Mara

 2. oma

  Ha Sjoerd,

  Dat is het leuke van foto’s vaak kom je weer dierbare herinneringen tegen.
  De Lanz Buldog is een echte klappen maker, hij lijkt ook wel op een Bull. oma

  ot, je heb gelijk, voor het produceren van benzine en diesel wordt ook energie verbruik, ook al noemt men het een bijproduct.

 3. Geweldig de foto van de kat in de boekenkast. Tractoren zie ik dagelijks in mijn omgeving…ze rijden af en aan hier op het platteland..de blauwe vind ik wel iets hebben…een tractor met stijl…alle drie mooie foto’s

  Agnès

 4. Met trekkers heb ik niks. Behalve last ervan als ik weer eens op wil schieten en een half uur achter zo’n ding moet blijven hangen. Het is weer oogsttijd, want ze rijden af en aan. Nee, dan die kat. Daar heb ik meer mee. Lekker kroelen en verwennen!

 5. Zal ik je wat verraden? Elke week rijd ik met een Lanz Bulldog! 🙂
  Wij hebben er 1 op het werk, grote kar erachter en tuffen maar met alle kinderen. Elke keer is het weer de vraag of minimale hellingen worden gehaald, want dan gaat het nog langzamer dan stapvoets, maar leuk is het wel!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.