Spannende zondag – Beutenaken

Spannende zondag – Beutenaken

Trafohuisjes bVision.nl

Op de hoek van Piemert en Beutenaken vond ik dit mooie exemplaar van een trafo of elektriciteitshuisje. Het ligt aan de welbekende Mergelandroute, maar doordat er een Kapelletje voorstaat rij je eraan voorbij voor je het weet. Natuurlijk draai ik dan om en zet hem alsnog op de foto. Het is gebouwd in de welbekende PLEM stijl, waarbij PLEM stond voor Provinciale Limburgse Electriciteits Maatschappij. Beutenaken is gelegen in het dal van de Gulp en ligt in een lintbebouwing aan de weg Beutenaken tussen Waterop en Slenaken. Het riviertje de Gulp, dat een zijbeek is van de Geul, stoomt achter de bebouwing door.

Trafohuisjes bVision.nl

Coördinaten: 50.77458 en 5.854715 (Google Maps)

Trafohuisjes bVision.nl

18 Comments

  1. Ha Sjoerd,

    Deze straalt een stukje nostalgie af, zo was er nog tijd voor vakwerk. oma

    ot, Je hebt gelijk, voordat je dat overlevingspakket om hebt ben je al beneden.

    oma

Reageren mag, stay safe!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: