Station Reuver, het mooiste van Nederland

Station Reuver, het mooiste van Nederland

© 2012 bVision & Photography

In een flits zag ik dit witte station en kon mijn ogen net geloven, er was maar een oplossing, terug rijden en gaan kijken, terug en zien wat zo mooi was in het voorbij rijden. Volgens mij is dit het mooiste station van heel Nederland, nou ja, in ieder geval heb ik in limburg geen mooier gezien. Zo kan het ook, niet afbreken maar gewoon een andere bestemming aan geven. Dat is hier gebeurd, het is in zijn geheel omgebouwd naar een restaurant, en wat is het mooi geworden. Ik ben er sprakeloos van, ik laat u gewoon meegenieten.
Indien u er eens naar toe wilt gaan om te genieten van dit restaurant, het heet Brasserie de Vertraging en u vindt het hier.

© 2012 bVision & Photography

© 2012 bVision & Photography

© 2012 bVision & Photography

24 Comments

 1. Een prachtig station en door jou mooi op de plaat gezet. Ik ken het, helaas alleen vanuit de trein. Ben je genegen wat ‘originals’ aan me te mailen? Zou ik als treinen- en stationsliefhebber super vinden. Bij voorbaat dank.
  Saludos de Albert

 2. Zelf vind ik die van Haarlem en Holland Spoor erg mooi, maar dat is vanaf de weg/van buiten niet te zien. Deze lijkt ook erg op die van Boxmeer aan dezelfde lijn. Er zijn er meer van dit type, zoals in Obdam, Nijkerk, Baarn en Santpoort-Zuid. Alleen doorgaans niet witgepleisterd en met kleine verschillen. Zelf vind ik die van Nijkerk een fractie mooier, maar die ligt dan ook buiten Limbabwe. 🙂

 3. oma

  Ha Sjoerd,

  Zeker een heel mooi station.
  Het oude station van Amersfoort doe geen dienst meer, maar is wel behouden.
  Veel mooie oude stations zijn gesloopt, jammer. oma

 4. Heel bijzonder dit voormalige stationsgebouw en er is een mensvriendelijk restaurant in gekomen. Tenminste dat begrijp ik van hun site: “Wij een maaltijd, zij een maaltijd”…mooi initiatief. Ik kom niet zo vaak in Limburg, maar de laatste keer dat ik er was heb ik een aantal, mooie, oude stationnetjes gezien. Oud(lees:niet vervallen)heeft mijn voorkeur. Daarom vind ik het station van Groningen zeer fraai. Het heeft nog authentieke onderdelen… toch lijkt het me leuk om eens een keer naar dit restaurant te gaan…Agnès

 5. Zeker mooi dat het een nieuwe bestemming heeft gekregen. Toch ben ik erg blij dat ik nog in een tijd heb geleefd dat je binnen in dergelijke stations aan het loket een kaartje kon kopen, en in de galmende wachtkamer zitten op van die lange houten banken.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: