Mijn uitdagingen – door Frank (van IkFotograag.nl)

Zo’n uitdaging om wat met foto’s te prutsen dat vind ik altijd wel leuk, daarom zei ik dan ook meteen ja op de uitdaging om met hetzelfde frame iets anders te maken. Als je dat doet met de JPG foto dan is dat wel veel werk. Maar we konden van Sjoerd ook de PSD krijgen. Nou spreek ik misschien even “Russisch” voor mensen die niet in Photoshop zijn ingewijd, maar PSD’s zijn de basisbestanden zoals Photoshop foto’s op slaat. Net als DOC dat is voor MS Word. Het voordeel van deze PSD was dat de verschillende lagen nog aanwezig waren. Dus was het voor mij vrij eenvoudig om een nieuwe laag toe te voegen als achtergrond en overbodige lagen te verwijderen. Verder was het kwestie om de foto’s een beetje op maat te maken en op de juiste plaats te zetten. Zo kun je er dus ieder landschap achter zetten. Ik ben begonnen met een landschap, wat ik ooit op Aruba heb gemaakt, van een militair schietterrein. (Op foto klikken met de muis, voor een grotere versie)

De uitdaging 1e

Vervolgens heb ik op internet gezocht naar wat leuke foto’s om te combineren. Zo kwam ik de onderstaande berenfamilie tegen.

De uitdaging 2e

Maar ik vond dat het misschien leuker was om die beren in het oorspronkelijke landschap van Chantal te zetten. Dat vond ik er namelijk wel bij passen. Dit was wel een stuk lastiger om te plaatsen want hierbij moesten de dieren zelf uit de originele foto worden gehaald. een uitdaging met vacht en aan de onderkant ook nog gras in een andere kleur.

De uitdaging 3e

Na dat ik foto drie klaar had, kwam ik op internet nog een beertje tegen met een op het eerste gezicht nog hoog knuffelgehalte, maar met al behoorlijke klauwen. Hij stond in zijn originele foto zo mooi dat ik hem zo ook mooi in het raam kon zetten. Alleen weer die haren selecteren en uitsnijden uit het origineel was een crime. Maar ook dat is redelijk gelukt vind ik. Ik heb er zo wel een aantal uurtjes veel plezier aan beleeft.

De uitdaging 4e

15 Comments

 1. grappig gedaan hoor………………..

 2. M’n lief is er nog niet aan toegekomen om hier aandacht aan te besteden. Hij vindt het weer veel te mooi om lang achter de computer te zitten. Goed zeg hoe jij het gedaan hebt.
  Grtz Mara

 3. De laatste is uiteraard de beste, mijn complimenten.

 4. Die beren zijn schitterend!
  ik wou dat ik zoiets kon!

  groet van Marlou

  .

 5. heel mooi gedaan, je moet het maar kunnen

 6. Leuk hoor en zeker goed gelukt…!!
  Fijne dag vandaag.

 7. Leuk dat fotosjoppen, ik ben zelf niet zo’n geduldig type om dit ook te doen, maar het lijkt me erg leuk!

 8. Leuke fotos, maar dan ga ik voor eerlijkheid en puur.

 9. Om heel eerlijk te zijn vind ik ze wel grappig… En passen zeker in dit frame

 10. Ha Frank,

  De opzet kom ik veel tegen.
  Zag twee beren……… oma

 11. Knap gedaan hoor, zeker met de vachtjes een hoop werk, maar je hebr er dan wel weer eer van.

 12. Leuke uitdaging inderdaad! 🙂

  Schattig geworden die onderste.

 13. Ik vind beertjes erg leuk, tenminste zo, achter glas.

Geef een reactie