Eijsden – het begin van Nederland
Eijsden – het begin van Nederland

Eijsden – het begin van Nederland

Eijsden is het zuidelijkste puntje van Nederland waar de maas zijn intrede doet in ons land. Het stadje van het dagboek van een herdershond, van de rooien en de blauwen. Maar vooral een leuk stadje aan de Maas. Tijdens een ommetje kwamen we uit op het Bat, aan de maas, waar het onderstaande huis ligt. En zeg nou zelf, zou je daar met dat uitzicht niet willen wonen, als je toevallig in de buurt zou moeten wonen. Er is echter een klein nadeel aan dit huis, heel af en toe, als de maas erg hoog staat, hou je er geen droge voeten, dan moet je een etage naar boven, en met de boot naar het werk. Voorlopig was het het afscheid van de zomer op woensdag. De komende tijd moet ik i.v.m. werkzaamheden en vakantie van Frank, op woensdag werken.

bVision Photography

20 Comments

 1. Helaas, het gaat nu hard met de zomer. Maar met de herfst is ook niets mis. Eerst nog een poosje mooi weer en dan lekkere harde stormen en buien.
  Hopenlijk ziet zo veel waardoor dit huis last van hoog water krijgt, maar dat zal toch wel niet elk jaar zo wezen?

 2. Ik sluit me bij Redstar aan deze keer. Het uitzicht dat ik hier heb in Spanje en in Nederland wil ik niet ruilen. Een paar dagen verblijven in dit huis zou ik wel willen.
  Pastoor Odekerke, het is al weer zo lang geleden.
  Sjoerd sterkte met je vijfdaagse werkweek, vanwege de vakantie van collega Frank.
  Je hebt mazzel, het weekend wordt mooi, dus toch nog MaGical feelings met je MGTF.
  Groetjes
  Mara

 3. Hai Sjoerd,

  die natte voeten zou ik op de koop toe nemen.
  Gewoon de trap op.
  Maar al die natte boeken…
  en natte kleden
  en natte meubelen…

  Ik denk dat ik beneden iets heel makkelijks neer zou zetten.
  En dan mogen ze mij dat huis gewoon schenken… ja toch?!
  Dat uitzicht!

  groetjes van Marlou

  .

 4. Dat is zeker een mooi plekje om te wonen.
  Maar bij voorbaat weten dat je met enige regelmaat toch wel erg natte voeten krijgt, vind ik toch wat minder aantrekkelijk
  Nee, blijf lekker zitten waar ik zit.
  Fijne dag vandaag.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.