P51 Mustang (2)

P51 Mustang (2)

bVision Photography

Ofwel hoe een lelijk eendje uitgroeide tot een mooi vliegtuig.
Gisteravond waren we weer eens aanwezig op het modelvliegveld, dit keer om met een in een vorig logje genoemde P51 Mustang, u allen nog wel bekend, te gaan vliegen. Het toestel is inmiddels klaar en Humberto heeft hem mooi gespoten, ere wie ere toekomt. Het vliegtuig vliegt, nee zweeft, nee, gaat als een speer door de lucht. Alleen het starten is niet optimaal. Doordat het toestel zoveel vermogen op de motor heeft, draait het bij het starten bijna om de motor heen. Maar eenmaal op snelheid is het een juweeltje en vliegt het super. Helaas was het niet het beste weer om foto’s te maken, maar dat halen we nog wel een keer in. Ik was pas laat op het veld en met een laagstaande zon en een klein vliegtuig in de lucht, gaat het fotograferen bij hoge snelheden niet ideaal. Volgens mij ging dat met de olympus beter dan met de Nikon. Ik zal ze de volgende keer eens beiden meenemen.

bVision Photography

18 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Het is een mooi toestel geworden, geeft een goed gevoel als je die ziet vliegen.
  Leuk hé een hobby. oma

  Ot. Zo ken je nu ook de schrijver van Butch Cassidy and the sundance kid staan.
  Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 2. Hallo,
  Knap stukje modelbouw, al zou ik er zelf het geduld, maar vooral de handigheid niet voor hebben. Recent konden we nog in het oorlogsmuseum in Caen een echte aan het plafond zien hangen. Trouwens, op het einde van de oorlog, in onze Belgische Ardennen, werd fel gebruikt gemaakt van dit toestel om de Duitsers op te jagen.

 3. Hai Sjoerd,

  Wat een beeldschoon vliegtuigen. Ik vind het razend knap hoe jullie dat in elkaar gefabriekt hebben.
  Deze foto vind ik zo gek nog niet. Je kunt de kleuren goed zien.
  Het ziet er prachtig uit. Compliment aan de bouwers!!

  Groet van Marlou

  .

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: